- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Grevă uriașă în țara în care trăiesc peste 1 milion de români. Rețeaua de transport este paralizată de protestele angajaților

27 Mar, 13:11 • Lupu Alexandra
Germania este „încolțită” de cea mai mare grevă din ultimele decenii! Primele informații arată că rețeaua de transport este blocată de protestele masive.
Grevă uriașă în țara în care trăiesc peste 1 milion de români. Rețeaua de transport este paralizată de protestele angajaților

Germania, țara în care locuiesc peste 80 de mii de români, este paralizată de cea mai mare grevă din ultimele decenii, informează stiripesurse.ro. Așa cum arată primele informații, două din cele mai importante sindicate din rețeaua de transport fac proteste în masă.

Rețeaua de transport este blocată de grevă

Personalul din transporturile publice a anunțat că începe greva de 24 ore la miezul nopții. Două dintre cele mai mari sindicate din acest segment sunt implicate, astfel, protestul afectează atât transportul cu autobuzul, cât și cu metroul, vaporul, trenul sau avionul. Sindicatele solicită salarii mai mari pentru a-și ajuta familia să facă față inflației. Greva anunțată este una dintre cele mai uriașe din ultimele decenii.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Germania, țara cu peste 1 milion de români, riscă să rămână fără gaze. „A fi prea încrezător pentru iarna viitoare este riscant”

Verdi este prima instituție de transport care a anunțat că se alătură protestelor, cu scopul de a obține o majorare salarială. Compania este reprezentată de aproximativ 2.5 milioane de angajați în sectorul public, inclusiv din aeroporturi și transportul public. Al doilea sindicat inclus în greva uriașă din Germania este EVG, reprezentat de 230.000 angajați de la Deutsche Bahn, concret, de la operatorul feroviar național al țării, dar și al altor companii de autobuze.

Sindicaliștii vor să pună presiune asupra angajatorilor, chiar înainte de o nouă rundă de negociere salarială. Verdi solicită o creștere a veniturilor de 10.5% pentru personal, în timp ce EVG vrea o majorare de 12%.

În paralel, Deutsche Bahn nu este de acord cu inițiativa sindicatelor de transport, spunând că măsurile sunt „complet excesive, nefondate și inutile”. Așadar, milioane de oameni care fac naveta trebuie să se aștepte să întâmpine dificultăți de deplasare pe parcursul zilei de astăzi.

Rețeaua de transport din Germania este blocată de grevă
Rețeaua de transport din Germania este blocată de grevă

Traficul feroviar, aeroporturile și mijloacele de transport în comun intră în grevă la nivel federal. Deutsche Bahn a anunțat că va întrerupe călătoriile pe distanțe lungi, având în vedere că nu există posibilitatea organizării unui plan de avarie, așa cum confirmă un purtător de cuvânt.

„Nu ajută la nimic să efectuăm o legătură pe distanţe scurte cu un tren Intercity sau ICE fiindcă avem la dispoziţie un conductor de tren, pentru ca trenul să rămână apoi blocat cine ştie pe unde, deoarece impiegaţii sunt în grevă”, spune reprezentantul.

„Pentru o astfel de zi nu este posibil să întocmim un mers al trenurilor alternativ, fiindcă sunt chemate la grevă foarte multe grupe profesionale”, a completat purtătorul de cuvânt de la Deutsche Bahn.

Citește și despre următorul subiect: Ultimul lanț de magazine universale din Germania ajunge în pragul falimentului. Mii de angajați își pierd locurile de muncă