- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

11 obiceiuri de weekend ale miliardarilor. Ce fac oamenii de succes atunci când nu numără banii din conturi

06 Jan, 22:46 • Dobran Viorel
Mulți ne întrebăm, cum putem să obținem succesul fără să ne dăm seama că nu există o rețetă magică, ci că avem în noi tot ceea ce este necesar pentru a obține succesul pe care ni-l dorim. Vă oferim câteva sfaturi de weekend de la miliardarii planetei.
11 obiceiuri de weekend ale miliardarilor. Ce fac oamenii de succes atunci când nu numără banii din conturi

Daca vrei sa fii un om de succes trebuie sa faci ceea ce fac oamenii de succes chiar si in zilele de weeken, Vrei sa stii secretul lor? Ei bine, fac exact aceleasi lucruri pe care le fac si in timpul saptamanii. De altfel, Aristotel a spus-o cu cateva mii de ani in urma: “Suntem ceea ce repetam zilnic. Excelenta este, asadar, un obicei si nu o actiune”.

Obiceiurile determină 95% din comportamentul unei persoane și, de aceea, oamenii de succes sunt acolo unde sunt astăzi. Tot ceea ce vei realiza vreodată este determinat de calitatea obiceiurilor pe care le formezi.

Cititul este probabil cel mai des obicei pe care îl au oamenii de succes, pentru că este cea mai simplă formă de dezvoltare. Cititul îți oferă noi perspective, cunoștințe, soluții, îți dezvoltă creativitatea și mintea. După ce ai citit o carte bună, ți-ai schimbat identitatea la propriu, nu mai ești omul dinainte.

Legendarul investitor și miliardar Warren Buffett spune că cititul a fost cel mai important obicei pe care l-a dezvoltat. dar sunt si alte obiceiuri interesante de weekend.

Iata 11 obiceiuri de weekend ale oamenilor de succes.

Warren Buffet: Fa-ti timp pentru hobby-uri

Este considerat cel mai inspirat investitor al secolului XX, insa in timpul liber lui Buffett ii place sa cante la ukulele (un instrument asemanator chitarei care are 4 corzi). Oamenii de succes sunt interesati de oameni – iar hobby-urile lor au legatura cu asta. Spre exemplu sa joci tenis, ori golf te poate ajuta sa-ti faci relatii – o sursa excelenta de oportunitati. Poate ca iti place sa pictezi, asa cum o face George W. Bush te ajuta sa-ti cresti ceativitatea si sa scapi de stres.

Robert Iger: Se trezeste devreme in weekend

Robert Iger, CEO Disney, nu este singurul director executiv care sustine ca se trezeste la 4:30 in fiecare dimineata. Oamenii de succes nu stau in pat pana la 2:00 p.m. sambata si duminica. Nici macar pana la 11:00.

Creierul uman este in cea mai buna forma in primele 2-4 ore dupa ce s-a trezit posesorul sau, sustin cercertarile pe acest subiect. Trezeste-te diimineata in weekend si vei avea un start mai bun decat altii.

Benjamin Franklin: fa-ti un plan de weekend

Benjamin Franklin isi incepea ziua cu urmatoarea intrebare: „Ce voi face astazi bine?”. Oamenii de succes cunosc importanta obiectivelor zilnice – iar zilele sfarsitului de saptamana nu sunt o exceptie. Este adevarat exista timp (planificat si intentionat) pentru relaxare, insa nu trebuie sa fii presedinte pentru a sti ca trandaveala nu este o optiune.

Anna Wintour: Ramai activ

Ce recomanda Anna Wintour pentru weekend

Redactorul sef al revistei Vogue s-a angajat ca, in fiecare zi, timp de o ora sa joace tenis. Nu este singurul om de succes care isi face timp pentru sport. Richard Branson sta activ practicand kite surfing si, in acelasi timp, participa la maratoane. Oamenii de succes stiu importanta unui corp activ pentru o minte activa – iar acest lucru este valabil si pentru sfarsiturile de saptamana.

Noua Lege a Salarizării. Bani în plus pentru o anumită categorie de români care vor lucra în weekend

Timothy Ferris: Evita multi-tasking-ul in weekend

Atat de multi oameni cred ca multi-task-ul este o dovada de inteligenta, insa lucrurile nu stau deloc asa. Poate ca esti si tu tentat sa-ti maximizezi productivitatea in weekend – in timp ce alergi pe banda sa vorbesti la telefon cu mama ta, sa mai arunci si un ochi la televizor pentru a urmari stirile – dar adevarul este ca oamenii de succes stiu ca de fapt procedand astfel de fapt reduci eficienta si eficacitatea.

Concentreaza-te pe o singura activitate. Ferris isi stabileste doar 1-2 obiective ori sarcini pe zi pentru a fi sigur ca productivitatea si rezultatele sunt alineate.

Oprah: Ramai linistit

Cele mai puternice celebritati din Forbes isi fac timp pentru a petrece 20 de minute in liniste – de doua ori pe zi. Acesta a fost unul dintre cele mai bine pastrate secrete din yoga. Acum toata lumea stie beneficiile meditatiei si ale constientizarii pentru reducerea stresului, cresterea productivitatii, imbunatatirea creativitatii si mentinerea starii de bine.

Adesea, sfarsitul de saptamana poate fi mai ocupat decat zilele obisnuite pentru ca incerci sa rezolvi tot ce n-au putut fi facute in celelalte 5 zile. Cu toate acestea, oamenii de succes gasesc timp pentru a ramane linistiti, chiar si in weekend.

Bill Gates: Fa-ti timp pentru a reflecta in weekend

Fondatorul Microsoft a declarat: „Este bine sa cerebrezi succesul, este insa mult mai important sa inveti din esecuri”. Reflectia ar trebui realizata zilnic, insa finalul de saptamana este oportunitatea perfecta de a face un pas inapoi si a zabovi asupra lectiilor din saptamana care este pe cale sa se incheie si ce pasi ai putea face pentru te imbunatati in viitor.

Richard Branson: Daruieste

11 obiceiuri de weekend ale oamenilor de succes

Acest antreprenor milionar a declarat ca: „este uluitor cum concentrarea mintii pe lucruri precum sanatate, saracie, conservare si schimbare te poate ajuta sa iti reenergizezi gandirea in alte domenii”. Oamenii de succes sunt de acord cu Anne Frank: „Nimeni n-a saracit vreodata pentru ca a dat si altora”. Tom Corley a studiat timp de 5 ani miliardarii lumii inainte de a scrie cartea: “Wealthy Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals.”

El a descoperit ca 73% dintre cei mai avuti oameni fac voluntariat mai mult de 5 ore pe luna. Nimic nu te ajuta sa vezi mai bine lucrurile in perspectiva si sa reduci stresul decat sa-si ajuti pe cei mai putin norocosi. Sfarsiturile de saptamana sunt excelente pentru a te implica in evenimentele de voluntariat.

Jack Dorsey: Pregateste-te pentru restul saptamanii

Cofondatorul The Twitter and Square este cunoscut pentru orele lungi petrecute la birou de luni pana vineri, insa spune „Sambata iau o pauza. Ma dau cu bicicleta! Apoi, duminica este dedicata reflectiei, feedback-ului, strategiei si pregatirea pentru saptamana care vine”.

Laura Vanderkam, autoarea “What the Most Successful People Do on the Weekend,” spune ca oamenii de succes stiu ca ultimele zile ale unei saptamani reprezinta arma secreta pentru obtinerea succesului profesional: „trebuie sa incepi saptamana pus pe fapte mari”.

Jay Z: Mentine-ti elanul

A construit un adevarat imperiu ca artist rap si antreprenor, iar secretul reusitei sale se gaseste in versurile unuia dintre cantecele sale: „Poti avea tot succesul pe care ti-l doresti insa pentru a-l obtine nu poti ezita. Nu poti gresi. Nu poti dormi. Tine intotdeauna un ochi deschis” (Decoded). Jay Z nu a facut 520 de milioane de dolari doar dorindu-si asta 5 zile din 7. Daca vrei ca in cele din urma sa-ti petreci sfarsitul de saptamana pe un yaht luxos din Caribbe cu Beyoncé este nevoie de curaj si perseverenta.

România va fi lovită de un fenomen meteo rar. În weekend sunt anunțate ninsori, frig și ploi în mare parte a țării

Ce spunea Steve Jobs: Prioriteaza ceea ce este important

„Un lucru nu trebuie sa schimbe lumea pentru a fi important”. In weekend este timpul sa-ti reamintesti de lucrurile marunte pe care le-ai lasat deoparte – pentru a-ti pastra armonia in viata profesionala si sa reechilibrezi lucrurile daca este nevoie. Petrecerea timpului cu prietenii, copiii ori partenerul/a poate ca nu va influenta direct profitul companiei insa asta nu ii scade din importanta.

Este clar acum, succesul este o alegere a unui anumit stil de viata, care include si finalurile de saptamana.