- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

În mai multe magazine din lume, angajații sunt înlocuiți de o aplicație. Suma finală pentru cumpărăturile clienților este preluată direct de pe cardul bancar din platformă

06 Mar, 20:18 • Lupu Alexandra
Decizia luată de oficialii Auchan nu a fost văzută cu ochi buni de cetățeni. Cu toate acestea, în mai multe magazine din lume nu există angajați. Oamenii fac cumpărăturile cu ajutorul unei aplicații.
În mai multe magazine din lume, angajații sunt înlocuiți de o aplicație. Suma finală pentru cumpărăturile clienților este preluată direct de pe cardul bancar din platformă

În urmă cu puțin timp, oficialii Auchan au anunțat că renunță la casieri, urmând să fie înlocuiți de casele de marcat de tip self check-out. La aflarea acestei vești, populația nu a fost mulțumită, dar cu toate acestea, mai multe magazine din lume ne demonstrează că ele pot funcționa și fără mâna umană de lucru, susține ziare.com. Decizia luată de companie este doar un prim pas către toate planurile care vor fi aplicate în industrie, în ceea ce privește digitalizarea.

Angajații sunt înlocuiți de o aplicație

În mai multe magazine din lume, digitalizarea a atins un punct înalt. Mai exact, angajații sunt înlocuiți de o aplicație. Sistemul este implementat de foarte mult timp în Statele Unite, acolo unde casele de marcat au fost desființate. Clienții pot cumpăra produsele de la raft prin intermediul unei platforme specializate, instalată pe telefonul mobil. Aplicația urmărește achizițiile pe care persoana în cauză le face, iar la final, îi este transmisă suma aferentă.

Citește și: Marian Godină boicotează decizia Auchan de eliminare a casierilor: „Aștept acum să apară restaurantele în care mergi în spate să-ți faci o omletă, iar la final te duci cu farfuria să o speli”

Platforma faciliează în întregime cumpărăturile clienților. Pe lângă că aceștia nu trebuie să mai aștepte la casele de marcat pentru a le fi scanate produsele, plata se face automat din aplicație, în baza sumei aferente achizițiilor făcute de la raftul magazinului în cauză. În acest fel, inclusiv erorile umane sunt evitate, iar oamenii pot reduce timpul de așteptare la cozile din magazine și nu numai.

În mai multe magazine, angajații sunt înlocuiți de o aplicație
În mai multe magazine, angajații sunt înlocuiți de o aplicație

Propunerea făcută de Auchan a stârnit multe reacții, iar părerile diferă. Cu toate acestea, în fața unei astfel de inițiative, Guvernul a reacționat și a anunțat că va impune taxe suplimentare pentru casele „self-scan”. Mai exact, managerul unui magazin trebuie să achite o sumă aferentă pentru fiecare casă care funcționează fără un angajat, iar impozitele reflectă o sumă considerabilă, adică trei mii de lei. Mai mult de atât, liderii PSD au menționat că vor propune ca fiecare persoană care își scanează singură produsele să primească înapoi între 1 și 5% din cheltuieli.

Vezi și: Ce salariu primește un casier la Auchan, Kaufland, Carrefour sau Cora. Iată lista