- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Încă un stat în care Tik-Tok a fost interzis. Se dă amendă de 10.000 de dolari pe zi pentru cine încearcă să descarce aplicația

18 May, 10:54 • Cornel Ghimeșan
Lumea începe să scape de TikTok! După ce autoritățile Române au anunțat că ar putea să interzică utilizarea acestei aplicații pe dispozitivele bugetarilor, un stat american a luat deja această decizie. Mai mult, cei care încearcă să descarce aplicația vor fi amendați cu 10.000 de dolari pe zi.
Încă un stat în care Tik-Tok a fost interzis. Se dă amendă de 10.000 de dolari pe zi pentru cine încearcă să descarce aplicația

Încă un stat în care Tik-Tok a fost interzis. Guvernatorul statului american Montana a semnat o legislație care interzice magazinelor de aplicaţii mobile să ofere aplicația Tik-Tok în stat până anul viitor, potrivit The Guardian.

Citește și Bugetarii sunt sfătuiți să nu instaleze aplicația TikTok pe telefoanele de serviciu

Încă un stat în care Tik-Tok a fost interzis

Astfel, Montana a devenit primul stat din SUA care a interzis TikTok-ul. Această decizie este printre cele mai dure din campania împotriva TikTok-ului, lansată în SUA.

TikTok, deţinută de compania chineză de tehnologie ByteDance, a fost supusă unui control amănunțit din cauza legăturile sale cu China. Pe fondul îngrijorării că astfel de legături ar putea reprezenta o ameninţare la securitatea naţională tot mai multe state iau în calcul varianta interzicerii sale.

Din motive de securitate, Guvernul federal şi mai mult de jumătate din statele americane au interzis aplicaţia pe dispozitivele guvernamentale, iar administraţia Biden a ameninţat cu o interdicţie naţională dacă compania sa-mamă nu îşi vinde acţiunile. Mai mult de jumătate din statele SUA şi guvernul federal au o interdicţie similară.

Anterior, reprezentanții companiei au negat că au oferit vreodată date guvernului chinez şi au dat asigurări că și dacă li se va cere acest nucru nu o vor face.

Proiectul de lege din Montana este catalogat de către reprezentanții TikTok ca fiind o încălcare a drepturilor omului.

„Încalcă drepturile oamenilor din Montana prevăzute de Primul amendament prin interzicerea ilegală a TikTok. Compania intenţionează să apere drepturile utilizatorilor noştri în interiorul şi în afara Montanei”, au spus reprezentanții companiei.

Aplicația TikTok este una dintre cele mai populare reţele sociale din lume, care în prezent, are peste 100 de milioane de utilizatori din SUA.

După ce foarte multe state au anunțat că iau în calcul varianta interzicerii TikTok-ului, foarte mulți oameni se întreabă cum vor fi aplicate aceste interdicţii şi care va fi impactul lor asupra creatorilor care folosesc platforma.

Noua lege semnată de guvernatorul statului american Montana va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2024 și va interzice descărcările platformei TikTok în stat. Mai mult, aceasta va permite amendarea oricărei „entități” – magazin de aplicaţii sau TikTok – cu 10.000 de dolari pe zi de fiecare dată când este încălcată. Autoritățile spun că sancţiunile nu s-ar aplica utilizatorilor.

Citește și TikTok face ravagii! Aplicația a fost interzisă și în Austria. Care a fost motivul autorităților

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult