- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bugetarii sunt sfătuiți să nu instaleze aplicația TikTok pe telefoanele de serviciu

17 May, 17:56 • Constantin Cristina
Consiliul operativ pentru securitate cibernetică din cadrul DNSC a luat hotărârea ca angajații din instituțiile de stat să nu aibă instalată aplicația TikTok pe telefoanele de serviciu.
Bugetarii sunt sfătuiți să nu instaleze aplicația TikTok pe telefoanele de serviciu

Bugetarii nu vor avea voie să-și instaleze aplicația TikTok pe telefonul de muncă, potrivit DNSC, a anunțat stiripesurse.ro.

Vezi și: Atenție la TikTok! Este aplicația care înregistrează tot, știe cu cine sunteți și ce vorbiți

Bugetarii sunt sfătuiți să nu instaleze aplicația TikTok pe telefoanele de serviciu

Directoratul Național de Securitate Cibernetică va trimite o serie de astfel de recomandări către instituțiile oficiale publice, deși pe telefoanele personale nu se va aplica o astfel de măsură.

Premierul Nicolae Ciucă afirma în luna martie despre o posibilă interzicere a TikTok pentru instituţiile din România:

„O astfel de decizie, pe datele furnizate de cătr e specialişti şi analiza de reţea, precum şi consecinţele unei astfel de decizii trebuie analizate foarte bine şi în momentul în care ne-am clarificat nu văd niciun fel de problemă să ne aliniem la comportamentul Comisiei Europene şi a celorlalte ţări care, într-adevăr, prin acest canal sunt livrate o serie întreagă de mesaje care nu întotdeauna au conţinutul pe care ni-l dorim. Mai mult decât atât, s-a ajuns acolo încât astfel de canale sunt folosite inclusiv pentru dezinformare şi propagandă, ceea ce trebuie să constituie, într-adevăr, un subiect serios de analiză”, a declarat Ciucă.

TikTok
TikTok

TikTok a devenit deja interzis în Marea Britanie, Statele Unite și unele țări membre AUE, din motive de siguranță. Și lista continuă, Austria se adaugă pe lista în creștere de țări care interzic folosirea aplicației video chineze TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaților guvernamentali. Atât Comisia Europeană, cât și Parlamentul Comisiei European au decis această măsură în luna martie.

Aplicaţia va fi interzisă pe telefoanele de serviciu. Pe telefoanele private din afara reţelei statului va fi desigur posibilă utilizarea aplicaţiei”, le-a spus jurnaliştilor Karner, când a fost întrebat dacă membrii Guvernului vor putea folosi aplicaţia.

Platforma este deținută de compania chineză ByteDance, face obiectul analizei guvernelor şi autorităților de reglementare, pe fondul preocupărilor că Beijingul ar putea colecta datele utilizatorilor sau să-şi promoveze interesele.

Alte articole: TikTok face ravagii! Aplicația a fost interzisă și în Austria. Care a fost motivul autorităților