- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

La ce taxe nu se va putea renunța în România. Ministrul de Finanțe aruncă bomba! „Nu le putem tolera la nesfârșit!”

25 Sep, 16:15 • Bumbeneci Diana
Marcel Boloș a anunțat taxele la care nu se poate renunța, indiferent de discuțiile iscate pe scena politică. „Nu le putem tolera la nesfârșit!”
La ce taxe nu se va putea renunța în România. Ministrul de Finanțe aruncă bomba! „Nu le putem tolera la nesfârșit!”

Taxe clare pentru români! Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a anunțat care sunt măsurile fiscale la care Guvernul nu poate renunța sub nicio formă, deși au ieșit nenumărate discuții pe scena politică din România. Ministrul de Finanțe susține că, dacă România nu ia măsuri cât mai curând, poate pierde 75 de milioane de euro: „Pot fi suspendați în orice clipă!”.

La ce taxe nu se poate renunța

„Proiectul de lege a fost discutat într-o primă lectură în Guvernul României, tocmai în ideea în care toți membrii Guvernului să ia la cunoștință și apoi să avizeze proiectul de lege conform procedurilor legale.

Proiectul de lege, până la momentul în care se aprobă de către Guvern, poate fi adăugat și îi pot fi aduse aceste modificări. Acest proiect de lege nu l-am discutat și nu s-a dezbătut în spațiul public ca să ne aflăm în treabă. El este necesar pentru că avem problema aceasta cu deficitul bugetar și cu fondurile europene și riscul de suspendare a fondurilor europene. Noi pentru asta încercăm să luptăm să nu compromitem dezvoltarea și modernizarea României pe termen lung”, a explicat Marcel Boloș la Antena 3 CNN.

„La mijloc sunt 75 de milioane de euro care pot fi suspendate în orice clipă. Noi avem trei paliere de măsuri. Unul dintre acestea este cel referitor la reducerea de cheltuieli publice, al doilea palier este cel de combatere a evaziunii fiscale și de abia al treilea este cel cu privire la măsurile fiscal bugetare.

Am încercat ca toată această presiune pe care o avem datorită acestei nevoi de resurse financiare, pentru a rezolva problema de deficit bugetar, să o împărțim între măsurile fiscale, cele de reducere a cheltuielilor și de combatere a evaziunii fiscale.

Deci, n-am lăsat totul pe umerii contribuabililor, dar nici nu putem să tolerăm zonele de optimizare fiscală sau să tolerăm la nesfârșit dezechilibrele bugetare care se manifestă în marile sisteme publice.

Uitați-vă ce este la fondul de sănătate 1 unde 1,2 milioane de asigurați nu plătesc contribuția la asigurările sociale de sănătate. Unde în lumea aceasta un asigurat sau un angajat nu plătește pensie sau asigurare de sănătate?

Datoria publică, dacă nu oprim și nu ajustăm deficitul bugetar, să știți ca are perspectivă de creștere necontrolată. Tocmai de aceea facem aceste eforturi pentru a restabili și a intra într-o zonă de sustenabilitate financiară pentru țara noastră”, a mai spus ministrul de Finanțe la Antena 3 CNN.

Marcel Boloș, despre taxele din România
Marcel Boloș, despre taxele din România

Vezi și: Anunțul Casei Naționale de Pensii! Pe 25 septembrie este ultima zi!

Guvernul trebuie să își asume răspunderea, însă reprezentanții UE nu aprobă ultimele decizii

Săptămâna aceasta, Guvernul își va angaja răspunderea pe măsurile fiscale în fața Parlamentului. Executivul condus de Marcel Ciolacu trebuie să informeze chiar astăzi conducerea Parlamentului, iar o variantă finală ar fi pe 27 septembrie.

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului vor intra în ședință comună pentru a stabili calendarul asumării răspunderii. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla în această după-amiază, după ședința de Guvern.

Ai mai putea citi și: Pensii 2024. Se recalculează toate pensiile. Iată ce români vor primi 50% în plus

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult