- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul Casei Naționale de Pensii! Pe 25 septembrie este ultima zi!

25 Sep, 11:14 • Bumbeneci Diana
Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) face un nou anunț pentru pensionari. 25 septembrie este ultima zi în care se mai poate face un lucru important.
Anunțul Casei Naționale de Pensii! Pe 25 septembrie este ultima zi!

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat că luni este ultima zi în care se mai poate ține cont de anumite decizii legate de o categorie de pensionari. Mai exact, pe 25 septembrie, elevii și studenții beneficiari de pensii de urmaș trebuie să facă dovada veniturilor, altfel riscă să piardă ajutorul de la stat.

Casa Națională de Pensii face un nou anunț

Mai exact, elevii beneficiari de pensie de urmaș, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte până mâine adeverința din care să rezulte că sunt înscriși în anul școlar 2023–2024.

Totodată, tot până mâine, studenții beneficiari de pensie de urmaș, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația să depună la sediul caselor teritoriale de pensii o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor.

Ulterior, până la 25 octombrie, studenții trebuie să depună adeverința în original din care să rezulte că sunt înscriși în anul universitar 2023-2024.

Ai mai putea citi și: Pensii 2024. Se recalculează toate pensiile. Iată ce români vor primi 50% în plus

Pensii
Pensii

Anunțul Casei de Pensii:

„În atenția elevilor și studenților beneficiari ai unei pensii de urmaș

A. Elevii beneficiari ai unei pensii de urmaş, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte, până la data de 25 septembrie 2023 adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2023–2024, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.

!!! În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2023 se reține de la plată.

B. Studenții beneficiari ai unei pensii de urmaş, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația, după caz:
– să transmită/depună la sediul caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 septembrie 2023 – o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor.

În cazul nedepunerii declarației, până la data de 25 septembrie 2023, pensia aferentă lunii octombrie va fi reținută de la plată, potrivit procedurii.

– să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2023 – adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2023-2024, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii.

!!! În situația neprezentării până la data de 25 octombrie 2023 a adeverinței în original, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată”.

Te mai poate interesa și: Meteo 23-29 septembrie 2023. ANM anunță schimbări de temperaturi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult