- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Locuințe la prețuri mici pentru tinerii sub 36 de ani. Orașul în care grupurile vulnerabile sunt ajutate

13 Mar, 11:04 • Fundeanu Madalina
Se oferă locuințe la prețuri reduse pentru tinerii sub 36 de ani dintr-un orășel din Spania. Astfel, se iau noi măsuri împotriva depopulării.
Locuințe la prețuri mici pentru tinerii sub 36 de ani. Orașul în care grupurile vulnerabile sunt ajutate

Un orășel din Spania ia noi măsuri împotriva depopulării. Se vor construi noi locuințe care vor avea prețuri mici pentru cei care au sub 36 de ani, conform Bugetul.ro.

În ultimul timp, Spania s-a confruntat cu o mare problemă. Foarte multe orașe au fost depopulate, fiind astfel necesare noi măsuri care să stopeze acest fenomen.

Prețurile locuințelor în apropiere de Lugo

Un orășel din Spania construiește locuințe noi, unifamiliale semidecomandate, cu două etaje (parter+etaj) cu o suprafață de locuit de 88,40m2 cu garaj și grădină privată de 70/80 m2.

Sistemul de încălzire și apa caldă menajeră vor fi asigurate de cel mai nou sistem aerotermal cu încălzire prin pardoseală, și răcire vara. Locuințele vor avea clasă energetică A.

Primăria va efectua procesul de selecționare a celor care îndeplinesc condițiile de acces. Prețul de vânzare a unei locuințe va fi de 119.000 €. În schimb, cei care au sub 36 de ani vor beneficia de o reducere de 20%, ceea ce înseamnă că vor plăti 95.000 €.

Câte locuințe vor fi vândute

Locuințele fac parte din proiectul autorităților locale, care vor să vină în sprijinul celor mai vulnerabile grupuri, aceștia fiind tinerii sub 36 de ani. Acesta este un demers menit să lupte împotriva depopulării cu care se confruntă Spania.

Citește și: O mare firmă din România face angajări! Se dau salarii de 5000 de lei și primă de 1000 de lei 

Locuințe
Locuințe

Ministerul Mediului și Locuinței prin Societatea Publică de Infrastructură a promovat spre vânzare aceste 32 de locuințe pe Avenida de los Jardines din Posada del Bierzo, în municipiul Carracedelo León(la 100 km distanță de Lugo), potrivit diariodeleon.es.

Depoluarea în Spania

Spania se confruntă cu o mare problemă în ceea ce privește populația. Se pare că numărul municipalităților cu risc de depopulare din această țară este mult peste cea a zonei euro în ansamblu.

Banca Spaniei a identificat 3403 orașe cu risc de depopulare. Acestea nu au beneficiat de fluxurile migratorii pozitive. În muncipiile rurale localnicii sunt mai în vârstă, condițiile georgafice sunt mai adverse și distanța este mai mare față de capitala provinciei, notează ziarulromanesc.de.

Problemă existentă și în România

România se confruntă și ea cu depopularea, fapt pentru care casele din unele zone se vând la un preț de nimic, tocmai pentru a-i face pe români să se mute. Foarte multe sate au fost părăsite, cu toate că sunt amplasate în locuri de poveste.

Un exemplu în acest sens este și satul Gherdealul din județul Sibiu, unde locuiesc doar 10 oameni, dintre care 3 sunt rezidenți. Locul este perfect pentru cei care caută liniște și frumusețe naturală, iar prețul unei case este cât un salariu minim pe economie. Potrivit localnicilor, prețul unei case variază între 2.000-2.500 de lei.

Vezi și: Care este diferența între salariile de la stat și cele de la privat? România e pe locul 2 în UE la cheltuielile cu bugetarii