- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Nici luxul nu mai e ce-a fost! Magazinele Louis Vuitton vor stinge lumina între 10 seara și 7 dimineața

21 Sep, 12:30 • Gabriela Andreescu
Criza energetică lovește afacerile marilor retaileri de lux, determinându-i să renunțe pe timpul nopții la faimoasele lor reclame.
Nici luxul nu mai e ce-a fost! Magazinele Louis Vuitton vor stinge lumina între 10 seara și 7 dimineața

Louis Vuitton a luat o serie de decizii radicale. Criza energetică îi afecteaza în bună măsură și pe bogații planetei. Celebrele magazine de lux Louis Vuitton vor renunța la splendoarea de altă dată și se vor pierde în întuneric pe timpul nopții.

Bogații sting lumina, iar Louis Vuitton nu face excepție!

Conducerea LVMH, proprietarul Louis Vuitton, intenționează să consume cu 10 procente mai puțin curent, ca răspuns la apelul președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a reduce consumul energiei. Conglomeratul de lux a anunțat că va stinge luminile magazinelor sale cu trei ore mai devreme, lăsându-le stinse între orele 22:00 și 7:00, în timp ce birourile companiei vor stinge lumina la ora 21:00. De asemenea, angajații sunt sfătuiți să folosească mai des scările și mai putin lifturile, și să oprească alimentarea aparatelor electronice când părăsesc biroul.

La cererea lui Emmanuel Macron, magazinele Louis Vuitton vor stinge lumina între 10 seara și 7 dimineața
La cererea lui Emmanuel Macron, magazinele Louis Vuitton vor stinge lumina între 10 seara și 7 dimineața

Louis Vuitton și-a propus, de asemenea, să reducă temperatura din cadrul magazinelor si birourilor sale din întreaga lume, ca parte a măsurilor de economisire a energiei în această iarnă. Compania, care este cel mai mare conglomerat de mărfuri de ultima generație din lume și operează 522 de magazine și 110 unități de producție, s-a angajat să scadă setările de temperatură la unitățile de producție industriale cu un grad în timpul iernii.

Citeste și: Perturbarile lanturilor de aprovizionare ar putea costa economiile europene pana la 920 de miliarde de euro – Accenture

Specialiștii anticipează ca retailerii din întreaga lume vor implementa măsuri pentru a reduce facturile la gaz și electricitate în această iarnă. Magazinele celebrei case de modă nu sunt singurele afectate de criza energiei. Săptămâna aceasta, autoritățile de la Paris au declarat că luminile Turnului Eiffel se vor stinge cu o oră mai devreme, informează msn.com

Președintele francez s-a adresat recent industriilor, gospodăriilor și autorităților locale, cerându-le să reducă consumul de energie cu 10%, ca reacție la limitarea livrarilor de gaz din Rusia și creșterea prețurilor la energie, iar luna trecută, prim-ministrul Franței, Elisabeth Borne, a îndemnat companiile să elaboreze planuri de economisire a energiei, avertizând asupra impactului în cazul în care guvernul va fi obligat să raționalizeze furnizarea de gaz și electricitate.

Te-ar putea interesa și: Guvernul anunță primele măsuri inedite pentru economisirea energiei. Alții sting becurile, noi le schimbăm!

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult