- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Lovitură pentru călătorii Deutsche Lufthansa! Compania anulează peste 1200 de zboruri

16 Feb, 19:25 • Bumbeneci Diana
Lufthansa continuă seria veștilor proaste și anulează peste 1.000 de zboruri. Decizia a fost luată pe fondul grevei din Germania.
Lovitură pentru călătorii Deutsche Lufthansa! Compania anulează peste 1200 de zboruri

Deutsche Lufthansa anunță oficial că va anula cel puțin 1.200 de zboruri pentru ziua de vineri din cauza grevelor de la principalele sale aeroporturi din Frankfurt și Munchen. Este vorba despre cea mai mare perturbare pentru cea mai mare companie aeriană din Europa, după ce miercuri un incident IT i-a blocat flota la sol și a creat mari probleme, anunță Profit.

Deutsche Lufthansa anulează peste 1.000 de zboruri

Lufthansa confirmă că trebuie să renunțe astăzi la numeroase zboruri din cauza unei greve de o zi a personalului de la sol de pe cele două mari aeroporturi ale sale. Anunțul a fost făcut de o purtătoare de cuvânt.

Lufthansa
Lufthansa

Citește și: Lufthansa provoacă probleme călătorilor. Mai multe zboruri au raportat întârzieri

„Angajații pun presiune comună asupra angajatorilor, deoarece nu s-au obținut rezultate în negocierile anterioare„, a declarat un oficial al Verdi pentru Bloomberg.

Conform informațiilor oficiale, următoarea rundă de negocieri ar urma să aibă loc pe 22 februarie. Ultima problemă vine după ce ieri, 15 februarie, au fost tăiate accidental niște cabluri de telecomunicații care au blocat flota Lufthansa pentru o mare parte a zilei.

În acest context, greva care va fi organizată mâine este cea mai recentă dintr-o serie de greve, angajații încercând să obțină condiții mai bune din cauza creșterii costului vieții.

Ce este cel mai grav este faptul că toți clienții Lufthansa au avut de îndurat luni la rând de greve și întârzieri pe cele mai mari aeroporturi din Germania, după ce sindicatele au făcut presiuni pentru obținerea unor acorduri salariale mai bune. De altfel, compania estimează că până în toamnă va anula zeci de mii de zboruri. Din acest motiv, mulți călători caută alte zboruri la alte companii, iar Lufthansa va raporta pierderi financiare istorice.

Ai mai putea citi: MAE, atenționare pentru românii care vor să călătorească în Germania. Urmează noi zile de groază

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult