- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lufthansa provoacă probleme călătorilor. Mai multe zboruri au raportat întârzieri

15 Feb, 20:45 • Bumbeneci Diana
Zborurile organizate de Lufthansa au avut astăzi întârzieri. Compania anunță de ce s-au produs mari erori ce au dus la probleme pentru călători.
Lufthansa provoacă probleme călătorilor. Mai multe zboruri au raportat întârzieri

Lufthansa raportează noi întârzieri. Astăzi, un zbor dus-întors București-Munchen al operatorului aerian a ajuns mult mai târziu față de când se credea. Un alt zbor, în direcția Frankfurt, a plecat cu aproape trei ore mai târziu decât era programat, a declarat pentru Profit.ro un reprezentant al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Noi probleme create de Lufthansa

„Un alt zbor (pe lângă cel București-Munchen n.red), spre Frankfurt, programat la 14:30, are în prezent estimarea de decolare 17:10”, potrivit datelor furnizate de CNAB pentru sursa citată.

Deutsche Lufthansa a fost nevoită să oprească temporar toate zborurile la sol din cauza unor probleme informatice cauzate, cel mai sigur, de unul sau mai multe cabluri tăiate de Deutsche Telekom în timpul unor lucrării de construcții în Frankfurt, potrivit unei persoane familiarizate cu această problemă, citate de Bloomberg.

Centrul global de operațiuni de zbor al Lufthansa este situat la periferia aeroportului din Frankfurt; deteriorarea legăturilor de comunicații cu această facilitate ar putea cauza probleme cu sistemele IT ale Lufthansa din întreaga lume.

Citește și: CFR va realiza conexiunea feroviară cu Aeroportul Timișoara. Au fost alocați 424 milioane de lei prin PNRR

Lufthansa
Lufthansa

Compania aeriană Deutsche Lufthansa a anunțat că probleme cu sistemele informatice ale companiei au dus miercuri la anularea pe scară largă a zborurilor, mulți dintre români având temeri că problemele se vor extinde și în zilele următoare. Compania investighează problema, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei aeriene germane, pentru Bloomberg.

Nu este clar încă dacă zborurile Lufthansa care erau deja în aer au fost instruite să aterizeze la momentul respectiv, deoarece compania nu a oferit detalii suplimentare. Printre companiile aeriene ale Lufthansa se numără brandul său omonim și companiile naționale Austrian Airlines, Brussels Airlines și Swiss.

Compania operează, de altfel, transportatorul low-cost Eurowings, precum și alte companii aeriene mai mici. În total, grupul operează aproximativ 700 de aeronave, fiind cea mai mare companie aeriană din Europa după mărimea flotei.

Ai mai putea citi și: Ninsorile afectează și zborurile din România. CNCAB anunță ce se întâmplă pe aeroportul Otopeni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult