Știri externe

FOTO: Manechinii folosiți în testele auto de siguranță vor fi înlocuiți cu unii supraponderali. Tot mai mulți șoferi sunt obezi și testele de siguranță trebuie să țină cont de asta

07 Nov, 23:55 • Cornel Ghimeșan
Persoanele supraponderale sau obeze merită mai multă antenție, susțin specialiștii în siguranță auto. Șoferilor li se pregătește „o surpriză".

Sedentarismul, alimentația din belșug și plină de substanțe nocive, respectiv stresul, au favorizat în ultimele decenii creșterea explozivă a numărului de oameni care sunt fie supraponderali, fie obezi. Astfel, 50% dintre americani se încadrează în această categorie.

Cifre îngrijorătoare sunt raportate și pe continentul european, motiv pentru care specialiștii din domeniul siguranței auto au decis să se adapteze „realității sociale”.

În Marea Britanie, peste o pătrime dintre adulți sunt obezi și până la aproape 50%, supraponderali.

 

Mai multă atenție acordată șoferilor supraponderali și obezi

 

Pentru a nu-i face pe supraponderali și obezi să se simtă jenați ori discriminați, manechinele utilizate în testele de siguranță, în Regatul Unit, vor fi mai durdulii, tocmai pentru ca simularea să corespundă mai bine realității.

Astfel, noile manechine-pilot vor fi mai grele. Acestea vor cântări între 99 de kilograme și 124 de kilograme în testele de siguranță Euro NCAP, informează The Sun.

În mod normal, centurile și airbagurile sunt optimizate pentru adulți care cântăresc, în medie, 73 de kilograme, mai menționează presa din Marea Britanie.

În următoarele săptămâni vor fi introduse noi modificări, promit specialiștii în siguranță auto: „Măsurile pentru șoferii cu gabarit mediu nu funcționează suficient de bine pentru toți conducătorii auto, precum cei mai scunzi sau mai înalți, pentru cei obezi sau cei mai vulnerabili, vârstnici”, au transmis reprezentanții Euro NCAP, organizație europeană de evaluare a siguranței, cu sediul în Belgia.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult