- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Mare lovitură pentru Twitter! Hackerii au furat peste 200 de milioane de adrese de mail

06 Jan, 09:36 • Cornel Ghimeșan
Twitter a fost ținta unui atac cibernetic. Rețeaua de socializare proaspăt cumpărată de Elon Musk a fost target-ul hackerilor, care au furat peste 200 de milioane de adrese de mail.
Mare lovitură pentru Twitter! Hackerii au furat peste 200 de milioane de adrese de mail

Cunoscuta rețea de socializare proaspăt achiziționată de Elon Musk, a fost ținta unui imens atac cibernetic. Peste 200 de milioane de adrese de mail asociate conturilor de Twitter au fost furate de hackeri, care ulterior le-au postat pe un forum de hacking online, a declarat miercuri un cercetător în domeniul securităţii, relatează The Guardian.

Această breşă de scuritate „va duce, din păcate, la şi mai mult hacking, phishing targetat şi doxxing”, a scris pe LinkedIn Alon Gal, cofondatorul companiei israeliene de monitorizare a securităţii cibernetice Hudson Rock. El a denumit acest eveniment nefericit „una dintre cele mai semnificative scurgeri” pe care le-a văzut.

Citește și: Britanicii nu scapă de muncă nici când fac…grevă. Guvernul le pregătește o lege care va impune asigurarea unui serviciu minim în timpul acestei forme de protest

Alon Gal a făcut publică această informație prima oară în data de 24 decembrie , însă Twitter nu a comentat informaţiile și nici nu a răspuns la întrebările care au apărut cu privire la acest subiect. De asemenea, până în prezent nu se știe dacă Twitter a luat măsuri sau ce măsuri a luat pentru a investiga și remedia problema.

Twitter în mijlocul celei mai mai scurgeri de informații

Agenția de presă Reuters nu a putut să probeze în mod independent autenticitatea datelor de pe forum-ul respectiv și nici dacă acestea proveneau într-adevăr de pe Twitter. Totuși, capturile de ecran de pe forumul de hacking au făcut înconjurul lumii în mediul online.

Troy Hunt, creatorul site-ului de notificare a unor astfel de cazuri Have I Been Pwned, a văzut datele scurse şi a spus pe Twitter că părea „aproape ceea ce a fost descris”.

Până acum, nu există indicii cu privire la identitatea sau locația hackerilor și nici momentul exact în care a avut loc scurgerea de informații, deși există posibilitatea ca acest lucru să se fi întâmplat în 2021, înainte ca Elon Musk să fi achiziționat compania.
Mare lovitură pentru Twitter! Hackerii au furat peste 200 de milioane de adrese de mail
Mare lovitură pentru Twitter! Hackerii au furat peste 200 de milioane de adrese de mail

Informațiile cu privire la acest eveniment și la amploarea lui au variat în ultimele zile. Înițial s-a spus că ar fi fost vorba de nu mai puțin de 400 de milioane de adrese de e-mail și numere de telefon furate. Acum însă numărul vehiculat este de 200 de milioane.

Autoritățile de reglementare ar putea deveni extrem de interesate de acest subiect, deoarece ar putea reprezenta o încălcare din partea Twitter.  Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda, unde Twitter își are sediul european, și Comisia Federală pentru Comerț din SUA au monitorizat compania deținută de Elon Musk pentru respectarea regulilor europene de protecție a datelor și, respectiv, a unui ordin de consimțământ al SUA.

Alte articole: Dacia crește în preferințele britanicilor. Marca românească și-a majorat în 2022 cota de piață cu 54,95% până la 27.221 de unități

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult