- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Marea Britanie este în criză alimentară. Motivul pentru care ardeii lipsesc din supermarketuri

25 Apr, 12:53 • Lupu Alexandra
Criză alimentară în Marea Britanie! Iată de ce ardeii lipsesc cu desăvârșire din supermarket.
Marea Britanie este în criză alimentară. Motivul pentru care ardeii lipsesc din supermarketuri

Lipsa legumelor continuă în Marea Britanie, acolo unde supermarketurile sunt în criză de ardei, relatează profit.ro. Ultimele informații arată că totul are legătură cu valul de frig din Europa, care a afectat considerabil producția.

Criză de ardei în Marea Britanie

Penuriile la legume continuă în Marea Britanie. La ora actuală, supermarketurile sunt în criză de ardei. Vremea neobișnuit de rece din Spania a încetinit procesul de creștere a acestei legume, astfel, multe magazine au fost practic obligate să limiteze cantitatea de ardei pe care un client o poate cumpăra.

Spania este singura țară care aprovizionează supermarketurile britanice. Multe magazine au început să lucreze strâns cu furnizorii pentru a găsi o soluție. Tocmai de aceea, se așteaptă ca situația să se echilibreze începând cu săptămâna viitoare.

Supermarketurile din Marea Britanie au introdus restricții la o serie de fructe și legume încă de la începutul acestui an, din cauza vremii nefavorabile din Africa și Europa, ce a dus la penurii. Lipsa tomatelor a apărut încă de pe data de 20 februarie, atunci când o combinație de vreme nefavorabilă și probleme de transport aferente în nordul Africii și Europa au împiedicat aprovizionarea.

Citește și: Mărcile alimentare private, tot mai prezente în coșul de cumpărături al românilor! Julien Munch, Carrefour România: „Observăm o abordare mai prudentă a clienţilor”

Rafturile din magazinele din Marea Britanie au fost lăsate goale de mărfuri proaspete, precum ardei, salată și castraveți. Lidl, Tesco și Aldi au început să limiteze achizițiile la trei bucăți de persoană. Totodată, un alt retailer, Morrisons, a impus o limită de două bucăți de tomate, castraveți, salată și ardei pe client.

Ardei
Ardei

Maroc se confruntă cu probleme de producție încă de la începutul lunii februarie. Temperaturile nocturne neobișnuit de scăzute au afectat coacerea tomatelor. Spania, sursa majoră pe timp de iarnă pentru Marea Britanie, a fost afectată considerabil.

În urmă cu puțin timp, Sindicatul Național al Fermierilor (NFU) a atras atenția că penuriile la anumite fructe și legume din magazinele britanice ar putea fi „vârful aisbergului”. Regatul Unit a rămas vulnerabil în fața evenimentelor meteorologice șocante, având în vedere că este dependent de import.

„Condiţiile meteorologice dificile din sudul Europei au perturbat recolta pentru unele fructe şi legume, inclusiv pentru ardei.

Câteva magazine au implementat limite temporare privind cantitatea pe care clienţii o pot cumpăra pentru a asigura disponibilitatea pentru toată lumea.

Cu toate acestea, disponibilitatea ar trebui să se îmbunătăţească pentru cei afectaţi în următoarele săptămâni, pe măsură ce intrăm în sezonul de creştere din Marea Britanie”, declară Andrew Opie, director pentru alimentaţie şi sustenabilitate la British Retail Consortium.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Românii din Marea Britanie, măcinați de inflația explozivă. Cât de mult s-au scumpit alimentele. Premieră după 46 de ani