- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Măsuri puternice pentru creșterea producției alimentare. Sute de mii de soldați din Coreea de Nord urmează regulile dictate de Kim Jong-un

20 Mar, 17:57 • Lupu Alexandra
Coreea de Nord se luptă cu lipsa alimentelor. Dictatorul nord-corean Kim Jong-un le-a cerut soldaților să se implice în creșterea producției.
Măsuri puternice pentru creșterea producției alimentare. Sute de mii de soldați din Coreea de Nord urmează regulile dictate de Kim Jong-un

Coreea de Nord implementează măsuri puternice pentru a combate penuria de alimente. Așa cum arată primele informații, Kim Jong-un le-a cerut soldaților să se implice în creșterea producției, confirmă ziare.com.

Coreea de Nord se luptă cu lipsa alimentelor

Kim Jong-un le-a cerut soldaților să fie „o forță motrice” în producția de alimente și în creșterea acesteia, având în vedere provocările geopolitice și economice ale Nordului. Mai exact, dictatorul nord-corean a mobilizat sute de mii de persoane pentru a ajuta la semănarea, plantarea și strângerea recoltelor.

Cele mai recente informații arată că armata țării va folosi una dintre fabricile de muniții pentru a produce mașini de treierat și tractoare. Aerodomurile vor fi transformate în sere, iar totodată, soldaților li se cere să prelungească serviciul cu trei ani pentru a lucra la ferme. Directivele au fost anunțate direct de Kim Jong-un, care a exprimat că-și dorește ca autoritățile să devină „o forță motrice” în creșterea producției de alimente.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ajutoare alimentare înainte de Paşte. Ce conţin şi ce categorii de români vor beneficia de cele 24 kg alimente

O analiză a situației arată că șansele de reușită pentru Coreea de Nord sunt puține, având în vedere provocările geopolitice și economice. Exporturile și posibilitatea de a câștiga valuta au fost distruse în anul 2016, din cauza programului nuclear al Nordului. Totodată, pandemia și închiderea granițelor au restrâns comerțul cu China.

Coreea de Nord implică soldații în producția alimentară
Coreea de Nord implică soldații în producția alimentară

Totul s-ar putea redresa dacă China decide că statul vecin nu se poate descurca de una singură cu această problemă și dacă ar trimite transporturi mari cu ajutoare. În același timp, Coreea de Nord trebuie să se pregătească de o luptă prelungită cu Statele Unite.

Specialiștii în situația alimentară din Coreea de Nord declară că penuria este mai mare încă din momentul în care dictatorul a convocat Partidul Muncitorilor luna trecută, chiar dacă pe agendă era trecute problemele din acest segment. Nord-coreenii suferă de multă vreme din cauza penuriei de alimente, iar acest lucru ne poate aminti de situația cruntă din 1990, atunci când milioane de oameni au murit în timpul foametei.

„Situația este cea mai rea de când Kim a preluat puterea”, spune un expert în situația alimentară.

„Dacă aș fi în locul lui, nu aș ști de unde să încep să rezolv problema”, completează Kwon Tae-jin.

Citește și: Statele europene iau măsuri pentru a le oferi consumatorilor alimente la prețuri reduse. În tot acest timp, scumpirile continuă să apară în România