- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Mbappe cel mai important contribuabil al statului francez! Câti bani intră în bugetul statului din taxele și impozitele plătite de fotbalist

10 Dec, 16:04 • Cornel Ghimeșan
Semnarea contractului dintre Kylian Mbappe cu PSG, l-a transformat pe acesta în cel mai mare contribuabil al statului francez. Din salariul său, fotbalistul trimite către stat aproape jumătate!
Mbappe cel mai important contribuabil al statului francez! Câti bani intră în bugetul statului din taxele și impozitele plătite de fotbalist

Noul contract dintre PSG și Kylian Mbappe (23 de ani), îl transformă pe fotbalist în unul dintre cei mai buni contribuabili la bugetul statului francez. Recent au fost dezvăluite sumele care vor intra în contul atacantului, iar acestea sunt de-a dreptul fabuloase, având în vedere că niciun alt sportiv al planetei nu mai încasează asemenea bani.

Pentru contractul care se întinde pe o perioadă de 3 ani, adică până în vara lui 2025, Mbappe urmează să câștige 630 de milioane de euro. Din această sumă, fotbalistul va rămâne aproximativ cu jumătate, dacă avem în vedere regulile fiscale din Franța, potrivit Le Parisien.

Pe an, suma încasată de Mbappe ar fi în jur de 210 milioane de euro, dar asta reprezintă suma brută. Dar 25 de milioane de euro din acești bani, adică aproximativ 12%, se duc către contribuțiile angajaților. Astfel, Mbappe rămâne cu 185 de milioane.

Alte articole: Când merg în străinătate, românii se duc…tot la români! Ţările în care sunt comunităţi mari de români, printre cele mai solicitate destinaţii de sărbători

Potrivit legii, el este obligat să achite, pentru impozite și taxe,  45% din veniturile sale, plus 4% ca taxă pentru cei cu venituri mari. Astfel, în conturile statului francez vor intra 90 de milioane de euro doar din salariul lui Mbappe.

Dar cu celalalte taxe pe care trebuie să le mai plătească PSG, de exemplu taxe privind contribuțiile la securitatea socială a angajatului, plătită de către angajator, suma totală care va intra în contul statului francez este de 170 de milioane de euro pe an.

Așadar, salariul lui Mbappe, cu tot cu prime, după toate taxele, ar urma să fie de 95 de milioane de euro net pe sezon. Niciun alt sportiv din lume nu mai are asemenea venituri anuale.

PSG este, astfel, un bun contribuabil. Din 2011, când echipa a fost preluată de șeicii din Qatar, și până în 2021, clubul a achitat 1.9 miliarde de euro doar pentru taxe la stat.

Kylian Mbappe, cel mai mare contract din istoria fotbalului: „E contractul secolului”

Publicația franceză Le Parisien a aflat sumele exacte și a publicat un material cu titlul „Secretele contractului secolului”. Astfel Mbappe va primi o sumă pe care niciun alt sportiv al planetei nu a mai încasat-o, 630 de milioane de ani pentru 3 ani. Suma este brută. Odată cu acest contract, Mbappe și-a triplat veniturile, până la 6 milioane de euro pe lună brut.

Mbappe cel mai important contribuabil al statului francez! Câti bani intră în bugetul statului din taxele și impozitele plătite de fotbalist
Mbappe cel mai important contribuabil al statului francez! Câti bani intră în bugetul statului din taxele și impozitele plătite de fotbalist

Marea afacere constă în doi ani de contract, cu opțiune pentru încă unul, dar doar Mbappe este cel care poate activa această clauză de prelungire. Sumele nu includ nicun bonus pentru câștigarea Champions League, a Balonului de Aur, a titlului sau alte bonusuri. În plus, Mbappe are și un bonus la semnătură, valoare de 180 de milioane de euro, bani achitabili în trei tranșe, în fiecare lună iulie din următorii ani.

Pe lângă toate acestea, mai există stipulat în contract un bonus de loialitate, în valoare de 70 de milioane de euro, sumă pe care o va primi la finalul verii următoare dacă va rămâne la echipă. Iar în fiecare sezon în care rămâne la echipă, acest bonus va crește cu câte 10 milioane de euro. Sursa citată susține că, în total, Mbappe va încasa cam un sfert din bugetul anual al echipei, după plătirea taxelor.

Citește și: ANPC avertizează cu privire la țepele cu produse de lux! „Sunt şanse mari ca un produs aşa-zis „de lux”, să fie de fapt o contrafacere”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult