- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Metoda ireală prin care hoții sparg case în 2024! Atenție mare! Este un real pericol pentru sănătate

16 Apr, 15:14 • Cornel Ghimeșan
Atunci când vine vorba de hoție, oameni sunt extrem de inventivi. Iată care este cea mai nouă metoda folosită de infractori. Trebuie să fii foarte atent, deoarece îți poate pune viața în pericol.
Metoda ireală prin care hoții sparg case în 2024! Atenție mare! Este un real pericol pentru sănătate

Vremurile în care infractorii foloseau unelte simple precum șurubelnița pentru a pătrunde în apartamente au apus. O nouă metodă, care i-a surprins chiar și pe polițiști, este, mai nou, în vogă. Deși încă nu au existat astfel de cazuri în România, este doar o chestiune de timp până când această tactică va fi importată și la noi.

Citește și: Turismul din Grecia asigură o treime din PIB. Bătaie pe locurile de muncă și în 2024

În Berlin, capitala Germaniei, autoritățile sunt în stare de alertă după ce au descoperit că hoții de apartamente utilizează acum acid azotic pentru a sparge broaștele ușilor de intrare. Această substanță este extrem de corozivă și periculoasă și pune în pericol viața proprietarilor de case atacate de hoți, avertizează specialiștii.

În presa germană s-a relatat că într-un complex rezidențial din Berlin, infractorii au spart trei apartamente în doar câteva zile, folosind aceeași tactică – distrugerea broaștei ușii de intrare cu acid azotic.

Rezidenții din complex sunt îngrijorați, conștienți fiind că această nouă metodă de spargere a ușilor le poate pune în pericol siguranța, indiferent câte precauții ar lua în calcul.

Polițiștii au explicat modul în care hoții acționează: injectează acid azotic în broasca ușii, slăbind-o, iar în prealabil atașează fire subțiri de la uși. Dacă după câteva zile firele nu sunt rupte, semnifică că locuința este goală, oferindu-le hoților drum liber să intre. Acidul azotic este atât de puternic încât câteva picături sunt suficiente pentru a deteriora materialele precum cuprul.

„De ce e atât de special acidul azotic? Pentru că oxidează. Este foarte agresiv, în special față de metale. Are loc o reacție care dizolvă încet foile de metal. În același timp, acidul azotic eliberează gaze, care nu trebuie inhalate niciodată, pentru că sunt toxice! Dacă intrați în contact cu un acid, inclusiv cu acidul azotic, e mereu o idee bună să spălați imediat zona afectată cu multă apă. Și neapărat să mergeți la medic după aceea”, afirmă Christian Wittenburg, doctor la Universitatea Hamburg.

Contactul cu acidul azotic poate afecta plămânii, provocând arsuri pe piele.

Citește și: Autostrada A1 București – Pitești intră în reparații. Cost estimat de 1,1 miliarde de lei pentru reabilitarea a 42 km

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult