- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Miliardarul care donează aproape 900 de milioane de dolari în pragul Sărbătorilor. Continuă o tradiţie de aproape 20 de ani

27 Nov, 22:55 • Russo George
Warren Buffett, unul dintre cei mai cunoscuţi miliardari și investitori pe bursă, continuă tradiția începută în 2006, donând aproape 870 de milioane de dolari către fundații controlate de familia sa.
Miliardarul care donează aproape 900 de milioane de dolari în pragul Sărbătorilor. Continuă o tradiţie de aproape 20 de ani

Înainte de sărbătoarea „Ziua Recunoștinței,” Warren Buffett anunță că va dona aproximativ 870 de milioane de dolari sub forma a 1,5 milioane de acțiuni către Fundația Susan Thompson Buffett, numită după soția sa. De asemenea, alte 900.000 de acțiuni vor fi distribuite în mod egal către trei organizații caritabile conduse de copiii miliardarului.

Miliardarul în vârstă de 93 de ani, nu este la prima sa donație generoasă. Începând cu 2006, el a continuat să doneze o parte semnificativă din avere către diverse cauze caritabile.

Buffett a declarat că donațiile „le repetă pe cele făcute anul trecut de Ziua Recunoștinței” și că acestea „completează anumite promisiuni pe care le-am făcut în 2006 și care continuă până la moartea mea. La 93 de ani, mă simt bine, dar îmi dau seama pe deplin că joc în prelungiri”.

Într-o scrisoare adresată acționarilor, Buffett a scris marți că el și copiii săi”au o convingere comună că averea transmisă din generație în generație, deși este legală și comună în mare parte din lume, inclusiv în Statele Unite, nu este de dorit”.

Citeşte şi: Platforma X riscă să piardă 75 de milioane de dolari până la finalul anului! Problemele cauzate de Elon Musk par să nu se mai termine

În scrisoare se mai spunea că avantajul Berkshire este că a fost construită pentru a dura” și „caracteristicile și comportamentul distinctiv al companiei vor fi susținute de acțiunile mele la Berkshire”.

Miliardarul de 93 de ani rămâne la conducerea acestei vaste companii. El l-a numit pe Greg Abel, șeful unei divizii de la Berkshire Hathaway, ca succesor al său în 2021. Recent, această companie a anunțat profituri record de peste 157 miliarde de dolari, potrivit Observatornews.

În luna iunie a acestui an Warren Buffett a donat încă 4,64 miliarde de dolari din acțiunile Berkshire Hathaway către cinci organizații de caritate, ridicând totalul donațiilor sale din 2006 până în prezent la peste 51 de miliarde de dolari.

Citeşte şi: Pasionații de criptomonede au parte de o veste proastă. Se vor introduce reglementări dure pentru industrie. Consumatorii nu vor mai putea folosi carduri de credit pe platformele de trading