- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Pasionații de criptomonede au parte de o veste proastă. Se vor introduce reglementări dure pentru industrie. Consumatorii nu vor mai putea folosi carduri de credit pe platformele de trading

25 Nov, 12:38 • Fundeanu Madalina
Un oraș-stat urmează să introducă reguli mai stricte pentru furnizorii de servicii de criptomonede. Măsurile vor avea în vedere interzicerea acceptării cardurilor de credit emise, consumatorii fiind încurajaţi să finanţeze operaţiunile cu criptomonede.
Pasionații de criptomonede au parte de o veste proastă. Se vor introduce reglementări dure pentru industrie. Consumatorii nu vor mai putea folosi carduri de credit pe platformele de trading

Un oraș-stat urmează să introducă reguli mai stricte pentru furnizorii de servicii de criptomonede, în urma feedbackului cu privire la reglementările propuse, a declarat autoritatea financiară a oraşului-stat. Este vorba de Singapore, anunță cei de la Ziarul Financiar.

Singapore va introduce reguli dure pentru furnizorii de servicii de criptomonede

„Propunerile aflate în dezbatere se referă la comportamentul în afaceri şi măsurile pentru a limita potenţialele pagube asupra consumatorilor”, a comunicat Autoritatea Monetară a statului Singapore (MAS).

Măsurile vor avea în vedere interzicerea acceptării cardurilor de credit emise în Singapore, consumatorii fiind încurajaţi să finanţeze operaţiunile cu criptomonede sau să folosească leverage. Noile măsuri vor întra în vigoare de la jumătatea anului 2024.

Mai mult de atât, furnizorii vor fi obligaţi să aibă o procedură transparentă de rezolvare a reclamaţiilor.

„Companiile vor fi obligate să apereze interesul consumatorilor care interacţionează cu platformele acestora”, a explicat Ho Hern Shin, deputy managing director of financial supervision la MAS.

„Deşi aceste reglementări vor proteja consumatorii, ele nu îî pot feri de pierderile din activitatea inerent speculativă şi riscantă de tranzacţionare a criptomonedelor”, mai arată acesta.

„Încurajăm consumatorii să rămână vigilenţi şi să fie prudenţi când folosesc servicii de plată în tokenuri digitale, şi să nu aibă de a face cu entităţi nereglementate, inclusiv cele cu sediul în alte ţări.”

Te-ar putea interesa și: Comparație a salariilor medii din Europa. În ce țări se plătește cel mai bine

criptomonede
criptomonede

Singapore, printre primele țări care face pași concreți privind reglementarea unei criptomonede

Autoritatea de reglementare financiară din Singapore a anunțat în august 2023 că a finalizat normele legale pentru un tip de monedă digitală numită stablecoin (monedă stabilă), fiind printre primele jurisdicții la nivel mondial care au făcut acest lucru, conform DC Business.

Monedele Stablecoin sunt un tip de criptomonede concepute pentru a menține o valoare constantă în raport cu o monedă convențională. Multe dintre ele pretind că sunt susținute de o rezervă de active din lumea reală, cum ar fi numerar sau obligațiuni guvernamentale, arată CNBC.

Piața stablecoin este evaluată la aproximativ 125 de miliarde de dolari, cu două token-uri – USDT de la Tether și USDC – dominând aproximativ 90% din valoarea de capitalizare a pieței. Cu toate acestea însă, monedele stabile sunt în general nereglementate în întreaga lume.

Autoritățile monetare din Singapore (Monetary Authority of Singapore – MAS) prevede câteva cerințe esențiale pentru acest tip de criptomonede:

  • Rezervele care susțin stabelcoins trebuie să fie deținute în active cu risc scăzut și cu un grad ridicat de lichiditate. Acestea trebuie să fie egale sau mai mari decât valoarea stablecoin-ului în circulație în orice moment.
  • Emitenții de stablecoin trebuie să returneze deținătorilor valoarea nominală a monedei digitale în termen de cinci zile lucrătoare de la o cerere de răscumpărare
  • De asemenea, emitenții trebuie să furnizeze utilizatorilor „informații adecvate”, inclusiv rezultatele auditului rezervelor.

Vezi și: Oportunități pentru IT-iștii români. Sabin Sărmaş: „E mult mai mişto să fii IT-ist la Cluj decât să fii IT-ist la Londra, vă garantez”

Urmărește Daily Business pe Google News