- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ministerul rus reacționează dur la declarațiile lui Zelenski. „Occidentul se scufundă, cu Ucraina legată de picioare”

03 Feb, 15:17 • Stefan Simion
Declarațiile lui Volodimir Zelenski au stârnit multe reacții. Ministerul rus i-a răspuns președintelui ucrainean.
Ministerul rus reacționează dur la declarațiile lui Zelenski. „Occidentul se scufundă, cu Ucraina legată de picioare”

Declarațiile lui Volodimir Zelenski au stârnit multe reacții! Ministerul rus răspunde declarațiilor președintelui ucrainean. Prima reacție a venit din partea Mariei Zakharova. Purtătorul de cuvânt MAE și-a exprimat opiniile pe contul personal de Telegram, conform Stiripesurse.ro.

După ce Occidentul a implementat sancțiuni severe asupra Rusiei, s-a putut constata că acestea nu aduc efectele dorite și preconizate. În urma declarațiilor făcute public de președintele ucrainean, Zakharova nu a stat mult pe gânduri și i-a răspuns.

„Occidentul se scufundă, cu Ucraina legată de picioare” este ceea ce purtătorul de cuvânt a scris pe pagina personală de Telegram. Potrivit acestuia, Occidentul ar fi lipsit de prea mult timp de capacitatea de a supraviețui. Zakharova a redactat că acestea ar fi principalele motive pentru care Europa de Vest ajunge să se scufunde în momentul actual, totodată, „legată” de Ucraina.

ministerul rus
ministerul rus

Citește și: Carburanții se scumpesc din nou! Europa va interzice importurile de motorină și benzină din Rusia

Sancțiunile Occidentului, fără efect pentru Rusia

În ciuda sancțiunilor pe care Occidentul le-a implementat în fața Rusiei, se pare că acestea nu au avut un efect prea mare. Comerțul Rusiei nu a suferit mari modificări, acesta situându-se în aproape aceeași poziție de dinainte de a se declanșa războiul dintre aceasta și Ucraina. Rezultatele nu au fost cele preconizate.

Rusia profită de țările vecine pentru a avea în continuare rezultate bune în segmentul comerțului. Chiar dacă aceasta a încetat să mai publice date relevante din acest comerț, analiza cifrelor din țările vecine au „dezvăluit” ceea ce se întâmplă după cortine. Datele analizate arată o creștere, ceea ce înseamnă că furnizarea bunurilor nu s-a oprit în urma sancțiunilor aplicate. Aceste informații atestă faptul că Rusia profită de neutralitatea de care dau dovadă anumite țări pentru a redirecționa în continuare bunurile din comerțul propriu.

Ministerul rus, atac dur la declarațiile lui Zelenski

Așa cum era de așteptat, multe reacții au ieșit la iveală odată cu declarațiile președintelui ucrainean. Ministerul rus nu a stat prea mult pe gânduri înainte de a-și exprima opinia. Zakharova a menționat, în rândurile scrise pe contul personal de Telegram, că dacă nu ar fi fost aplicate sancțiunile antirusești din 2014, politica impusă țării nu i-ar fi permis acesteia să evolueze.

Vezi și: O nouă invazie marca Rusia! Kievul avertizează! Ce se întâmplă în Belarus

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult