- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

O nouă regulă pe plajele din Italia! Localnicii sunt revoltați și vor să dea autoritățile în judecată

17 Aug, 20:37 • Cornel Ghimeșan
În plin sezon estival, pe plajele din Italia a fost impusă o nouă regulă care a stârnit revoltă în rândul localnicilor, dar și al turiștilor. Unii operatori care activează pe coasta Adriaticii din sudul Italiei au decis să le interzică turiștilor să aducă mâncare şi băutură la plajă.
O nouă regulă pe plajele din Italia! Localnicii sunt revoltați și vor să dea autoritățile în judecată

O nouă regulă pe plajele din Italia! Localnicii, dar și turiștii s-au declarat revoltați de această măsură și au decis să se adreseze instanţelor de judecată.

Citește și Stațiunea din România luată cu asalt de turiști în minivacanța de Sfânta Maria. Pensiunile și hotelurile sunt complet ocupate

O nouă regulă pe plajele din Italia!

Astfel, în timp ce operatorii au început deja să își intensifice controalele pe plaje, turiștii și localnicii înspăimântați de prețurile uriașe din restaurante spun că nu au uneori altă soluţie decât să îşi aducă propria mâncare.

Asociaţia locală D’Urso a intervenit în acest caz și spune că această nouă reglementare privind mâncarea adaugă un cost suplimentar pentru turiști.

„O duminică obişnuită la plajă în Bari costă în jur de 250 până la 300 de euro de familie. Preţul unei salate se apropie de 25 de euro, iar plajele gratuite sunt din ce în ce mai puţine. Dacă, în plus, începem să le interzicem oamenilor să aducă mâncare, am mers deja prea departe”, au transmis reprezentanții asociației.

În ciuda valului de reacții creat în spațiul public, operatorii economici care au impus această măsură spun că, de fapt, controalele nu sunt chiar atât de stricte.

„Nu permitem lăzi frigorifice mari, pentru adunări de grup”, spune Michele Colella, managerul Lido Calarena. „Picnicurile nu sunt permise aici. Dar dacă aduceţi o gustare, o băutură sau o ladă frigorifică mică, vom închide ochii”, dă asigurări managerul, potrivit news.ro.

Cu toate acestea jurnaliștii de la cotidianul La Reppublica au relatat un incident recent în care trei familii care şi-au adus gustări pentru propriul picnic au fost ameninţate, în condițiile în care au plătit pentru şezlonguri şi o umbrelă. Unul dintre membrii acestei familii a declarat că a fost literalmente intimidat de operator.

„Când am deschis pungile cu mâncare, am fost abordaţi şi ameninţaţi de membri ai personalului. Aceştia ne-au spus: Luaţi mâncarea pe care aţi adus-o sau vă vom da afară”.

Dario Duso, un avocat şi activist din Bari, consideră că operatorii acestor plaje nu pot face acest lucru pentru că nu este legal.

Citește și Topul destinațiilor de vacanță ale românilor! Unde au ales turiștii să-şi petreacă minivacanța de Sfânta Maria

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult