- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Topul destinațiilor de vacanță ale românilor! Unde au ales turiștii să-şi petreacă minivacanța de Sfânta Maria

11 Aug, 23:02 • Cornel Ghimeșan
Majoritatea românilor au plecat deja în minivacanța de Sfânta Maria, iar în topul destinațiilor favorite ale turiștilor în acest an se află litoralul românesc, urmat de cel bulgăresc şi apoi de cel elen.
Topul destinațiilor de vacanță ale românilor! Unde au ales turiștii să-şi petreacă minivacanța de Sfânta Maria

Topul destinațiilor de vacanță ale românilor! Consultantul în turism, Traian Bădulescu, a subliniat că în această perioadă, gradul de ocupare pe litoral, dar și în stațiunile montane este foarte mare.

Citește și CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Sfânta Maria! Reprezentanții companiei au făcut anunțul

Topul destinațiilor de vacanță ale românilor!

„Avem un grad de ocupare foarte mare pe litoral, dar şi în staţiuni montane precum Poiana Braşov, Predeal, Sinaia dar şi altele, precum Vatra Dornei, Păltiniş sau Borşa. De asemenea, este înregistrat un grad mare de ocupare în staţiunile balneare precum Băile Felix, Băile Herculane, Sovata, Borsec etc. şi în zonele de turism rural precum Bran – Moieciu – Fundata, Mărginimea Sibiului, Neamţ, Oltenia de sub Munte, Maramureş, Bucovina. Ca un top al destinaţiilor de Sf. Maria, pe primul loc se află destinaţiile de litoral – litoralul românesc, urmat de cel bulgăresc şi apoi de Grecia, în special Grecia de nord, continentală. Apoi, turiştii aleg staţiuni montane, balneare şi zone de turism rural din România. În general, pentru această minivacanţă sunt căutate destinaţiile apropiate, aflate la maximum 1.000 de kilometri distanţă”, a declarat Traian Bădulescu, potrivit Agerpres.

Consultantul a subliniat că foarte mulți turiști din vestul ţării au ales Croaţia, Muntenegru sau Ungaria pentru staţiunile balneare şi de spa. Totodată, în ultimii ani, Albania a devenit o destinaţie tot mai căutată de către români.

„Există şi categoria amatorilor de călătorii, care aleg circuite în ţări europene dar şi de pe alte continente. De asemenea, sunt turişti care aleg city break-uri în marile oraşe europene precum Praga, Roma, Istanbul, Viena, Paris, Londra, Barcelona, Berlin, Milano şi altele. Vara este o perioadă recomandată pentru city break-uri, raportat la costuri, deoarece cele mai ridicate tarife de cazare sunt, în marile oraşe, primăvara şi toamna, când este „sezonul” marilor metropole, datorită evenimentelor, congreselor, târgurilor etc. În concluzie, românii aleg pentru această perioadă litoralul, urmat de turismul montan, balnear şi rural, respectiv de circuite şi city break-uri”, a mai spus consultantul în turism.

În perioada acestei minivacanțe de Sfânta Maria, agenţia de turism DAL Travel a vândut 11 circuite turistice, cu un tarif mediu de peste 2.500 euro/persoană.

„Fie că si-au dorit să exploreze destinaţii exotice sau să descopere peisaje impresionante, acestea satisfac o varietate mare de preferinţe. Iată care au fost alegerile turiştilor noştri, care au profitat de aceasta oportunitate de timp liber şi şi-au prelungit minivacanţa de Sf. Maria. Indonezia – Festivalul Baliem: Java – Papua de Vest – Sulawesi – Bali – Komodo, Canada de Vest şi Croazieră în Alaska, Canada de Vest şi Croazieră în Alaska, Anglia – Scoţia – Irlanda, Norvegia – Marele Circuit, 4 Stanuri din Asia Centrală, Irlanda, 7 Capitale Baltice şi Nordice, Canada de la Vest la Est, Sri Lanka & Maldive, Private Tour Italia: Liguria şi Coasta de Azur, SUA de la Est la Vest. Fiecare circuit ales promite o experienţă aparte, de la festivaluri culturale încântătoare ale unor băştinaşi, la peisaje impresionante şi incursiuni în istorie.De asemenea, unul dintre circuite, Canada de Vest şi Croazieră în Alaska, îl are ca tour leader pe Florin Ionescu, ghid şi expert în turism, cu peste 130 de ţări la activ”, a afirmat Daniela Nedelcu, directorul general, DAL Travel.

Citește și Meteo 11-14 august 2023. ANM anunță cum va fi vremea în minivacanța de Sfânta Maria

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult