- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

OpenAI poartă discuții pentru a atrage 1 miliard de dolari de la SoftBank, în vederea construirii unui „iPhone al inteligenței artifciale”

29 Sep, 11:27 • Bocioacă Bianca
OpenAI, creatorul ChatGPT, este în discuții avansate cu fostul designer Apple Jony Ive și Masayoshi Son, de la SoftBank, pentru a construi ”un iPhone al inteligenţei artificiale”, cu ajutorul unei finanţări de peste 1 miliard de dolari.
OpenAI poartă discuții pentru a atrage 1 miliard de dolari de la SoftBank, în vederea construirii unui „iPhone al inteligenței artifciale”

Șeful OpenAI, Sam Altman, a apelat la compania Ive LoveFrom pentru a dezvolta primul dispozitiv de consum al creatorului ChatGPT.

Dsicuțiile sunt avansate, dar nu s-a ajuns la nicio înțelegere și ar putea trece câteva luni până la anunțarea oficială a unei inițiative. Son, Altman și Ive au discutat despre crearea unei companii care s-ar baza pe talent și tehnologie din cele trei grupuri ale lor, potrivit unui articol Financial Times.

Citește și: Cum verifici originalitatea telefonului iPhone 15. Detaliul introdus de Apple pe cutia telefonului, ca să nu iei țeapă

OpenAI vrea să investească 1 miliard dolari într-un nou iPhone

SoftBank a refuzat să comenteze articolul din Financial Times. OpenAI nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters, iar Ive și LoveFrom nu au putut fi contactați pentru comentarii.

The Information a relatat pentru prima dată, marți, că Ive și Altman au discutat despre construirea unui dispozitiv hardware bazat pe AI și că Son a fost, de asemenea, implicat în unele aspecte ale conversației.

Citește și: Apple a dat lovitura! Gigantul a încasat venituri uriașe prin firma din România. Compania și-a majorat veniturile cu 43%

Ive a fost un colaborator apropiat cofondatorului Apple, Steve Jobs. Acesta a petrecut mai mult de 20 de ani în sânul gigantului tehnologic și a condus designul iMac-urilor de culoarea bomboanelor, cae au ajutat Apple să își revină în anii 1990, precum și designul iPhone-ului.

SoftBank și-a dorit să încheie acorduuri în AI, inclusiv o potențială investiție în OpenAI, după listarea de succes a unității sale Arm, potrivit Financial Times. Potrivit publicației, Son vrea să investească zeci de miliarde de dolari în tehnologie.