- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Orașul care găzduiește doar 4 locuitori: „Nu am de gând să părăsesc această zonă”. Cât costă un apartament în complexul numit „Cernobîl din Scoția”

13 Dec, 21:12 • stefan.vlad
Orașul care găzduiește doar 4 locuitori. Un complex de locuințe abandonat numit „Cernobîl din Scoția” a fost în trecut comunități înfloritoare de muncitori ai șantierului naval în anii 1920. Însă acum, cartierul de la The Clune Park, în Port Glasgow, Inverclyde este un oraș fantomă cu doar o mână de rezidenți.
Orașul care găzduiește doar 4 locuitori: Nu am de gând să părăsesc această zonă. Cât costă un apartament în complexul numit „Cernobîl din Scoția”

Orașul care găzduiește doar 4 locuitori. Sunt în total 430 de apartamente în complex, însă acum locul este aproape pustiu. Magazinele, casele, o biserică și o școală sunt în mare parte abandonate, deoarece zona a fost cândva „cea mai ieftină proprietate din Marea Britanie”. Un apartament s-a vândut recent cu 7.000 de lire sterline la licitație.

Citește și: Cum arată viața locuitorilor din unul dintre cele mai sărace orașe din România. Oamenii locuiesc în blocuri mizere din „colonia groazei” sau în containere

Orașul care găzduiește doar 4 locuitori

La începutul acestui an, Marshall Craig, unul dintre puținii rezidenți rămași în zonă, a declarat pentru The Sun: „Sunt doar patru dintre noi acum. Văd un bărbat la capătul moșiei care își plimbă câinele, dar cam atât. Nu am de gând să părăsesc această zonă, are tot ce am nevoie.”.

Steve Ronin și Kyle Urbex de la Urban Explorer au vizitat „Cernobîlul din Scoția” în ultimii doi ani, fiecare având o perspectivă similară.

Urbex, care a petrecut două ore explorând complexul de 45 de etaje, a declarat care sunt lucrurile care l-au surprins la complexul rezidențial abandonat. Unul dintre lucrurile care m-au frapat cel mai mult a fost că majoritatea blocurilor sunt abandonate și părăsite, dar unii oameni încă locuiesc acolo. Unele apartamente încă mai avea o mulțime de bunuri în ele, ca și cum cineva ar fi ieșit pentru o zi și nu s-ar fi mai întors.

În afara apartamentelor, este surprinzător să vezi oameni care continuă să-și desfășoare viața normală și intră în case de lângă moșie, când 80 la sută din aceasta este abandonată. Într-un fel, este trist să vezi ceea ce ar fi fost cândva o comunitate înfloritoare , unde toată lumea se cunoștea, toate căzând în sine într-o stare de paragină”, a spus Urbex, potrivit ladbible.com.

Ronin a explicat, la rândul său: „Locuitorii chiar nu vor ca acest loc să fie bine cunoscut. Ei vor să mențină pacea și liniștea și nu vor să apară la știri. Aici se întâmplă o mulțime de lucruri periculoase. Zona a fost afectată de incendiari care costă magazine, o școală primară și o biserică care urmează să fie abandonate”.