- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

El este italianul care a cumpărat toate terenurile intravilane din satul Labașinț, ce are doar 7 locuitori! Dezvoltatorul a declarat că are planuri mari pentru investiții în sute de case

17 Oct, 21:29 • Fundeanu Madalina
Un italian a cumpărat toate terenurile intravilane dintr-un sat din România. Acesta vrea să transforme satul Labașinț într-o adevărată zonă turistică!
El este italianul care a cumpărat toate terenurile intravilane din satul Labașinț, ce are doar 7 locuitori! Dezvoltatorul a declarat că are planuri mari pentru investiții în sute de case

Un mic colț de rai, uitat de civilizație, dintre județele Timiș și Arad, începe să-și recapete strălucirea datorită unui proiect de dezvoltare inovativ, condus de un antreprenor italian, pe nume Osvaldo Martinelli. Populația din satul Labașinț  a scăzut la doar șapte locuitori, dar acum reprezintă cadrul în care se dezvoltă un proiect imobiliar și turistic cu accent pe durabilitate și armonie cu natura, anunță Știripesurse.ro.

Potențialul mare al satului părăsit Labașinț

Martinelli are o experiență bogată în domeniul imobiliarelor și s-a declarat captivat de liniștea și frumusețea locului, văzând un potențial enorm pentru dezvoltarea unei comunități „eco”, potrivit Obervator și Rador Radio România.

„Labașinț mi-a plăcut de prima dată…”, mărturisește dezvoltatorul, evidențiind potențialul imens al zonei în turismul național și internațional.

Așadar, el a achiziționat toate terenurile intravilane ale satului, mai exact un total de aproximativ 90 de hectare, inițiind în paralel dezvoltarea unui resort turistic de lux, destinat să atragă și să convingă potențiali cumpărători să investească în case „eco-friendly” în satul Labașinț.

Astfel, italianul are ca scop ca în următorii anii satul să își mărească populația la câteva sute de locuitori:

„Partea imobiliară cuprinde case de vacanță de la 50 de mp la 100 de mp și chiar mai mari. Eu cred, că în 4 -5 ani, o să avem 200 de case și o sa fie 400-500 de persoane.”, a fost declarația italianului.

Atât materialele, cât și tehnologia de construcție pentru locuințele eco, care tind să fie autonome energetic și cu emisii minime, provin direct din Italia.

„Izolația e formată din 5 centimetri de ciment, 30 de centimetri de lemn, cu o cameră internă de aer, care ventilează complet pereții”, explică Martinelli.

Labașinț
Labașinț

Te-ar putea interesa și: Micul „colț de rai” din România. O casă în acest sat te costă doar un salariu!

Noii locuitori ai satului Labașinț se declară cuceriți de zonă

Yves Pauwels, un om de afaceri belgian, se numără printre puținii noi locuitori care au fost fascinați de frumusețea și liniștea micului sătuc. El descrie noua casă pe care a achiziționat-o  în acest sat ca fiind „casa visurilor sale”, subliniind poziționarea unică a acesteia, între răsăritul și apusul soarelui.

Belgianul a investit aproximativ 500.000 de euro într-o vilă de 364 de metri pătrați, cu un teren de 5000 de metri pătrați. De asemenea, și românii încep să fie atrași de frumusețea pitorească a zonei. Mihai Cîrcu a achiziționat trei proprietăți în Labașinț și a investit un sfert de milion de euro pentru o priveliște de neprețuit și o locuință departe de agitația urbană.

 Cîrcu spune despre noile proprietăți: „Când vii aici nu-ţi mai vine să pleci”.

Proiectul, care presupune și renovarea unor structuri existente, cum ar fi un saivan de oi abandonat, este perceput ca o renaștere a satului. Martinelli își propune transformarea acestuia într-un spațiu tip loft, adăugând astfel o nouă dimensiune ofertei imobiliare a satului.

Pariul pe turism și dezvoltare imobiliară durabilă s-ar putea dovedi a fi salvarea satului Labașinț, aflat pe cale de dispariție, redându-i strălucirea de altă dată și creând un exemplu de bune practici pentru dezvoltarea durabilă în regiune.

Vezi și: De necrezut! Românii sunt recompensați dacă se reîntorc în țară!