- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Orașul unde oamenii nu au voie să folosească telefoanele mobile. Sunt interzise inclusiv tabletele, căștile wireless sau cuptoarele cu microunde

07 Jan, 18:09 • Cornel Ghimeșan
Cu toții folosim telefoane mobile și mulți dintre noi nu putem concepe nici măcar o zi întreagă fără să ne atingem de ele. Folosirea smartphone-ului a devenit unul dintre cele mai frecvente obiceiuri din viețile noastre. Îl folosim ca să comunicăm cu cei drai, ca să navigăm pe internet sau chiar ca să ne îndeplinim anumite task-uri de la muncă.
Orașul unde oamenii nu au voie să folosească telefoanele mobile. Sunt interzise inclusiv tabletele, căștile wireless sau cuptoarele cu microunde

Vă puteți imagina că există un oraș în care telefoanele mobile sunt interzise și, mai mult decât atât, nici măcar nu există internet? Da, ați auzit bine, e locuitorii din Green Bank, Virginia de Vest, SUA, nu pot să dețină telefoane mobile. Chiar și cuptoarele cu microunde sunt interzise acolo. Pentru noi pare a fi cel mai bizar lucru, însă pentru ei e ceva atât de normal.

Citește și Cât costă chiria pe marile artere comerciale din lume. Pe ce loc se află Calea Victoriei

Orașul unde oamenii nu au voie să folosească telefoanele mobile

Fiind vorba despre orașul cu cel mai mare telescop din lume, oamenii nu pot folosi orice dispozitiv wireless. 143 de americani locuiesc acolo, iar aceștia nu pot ține legătura cu prietenii și persoanele apropiate prin intermediul smartphone-urilor și a tabletelor.

Orașul e într-o zonă cunoscută sub numele de ”Zona națională de liniște radio”, care găzuiește Observatorul național de radioastronomie. ”Este vorba despre studiul emisiilor radio naturale care provin de la corpurile din spațiu”, a explicat Michael Holstine, directorul comercial al observatorului.

Telescopul are o înălțime de 485 de metri și cântărește circa 17 milioane de kilograme. E atât de imens că în interiorul lui ar putea încădea un stadion întreg de fotbal universitar. E foarte sensibil la orice înseamnă interferențe electronice. Potrivit directorului, e așa puternic că ar putea capta ”energia emisă de un singur fulg de zăpadă care lovește pământul”.

Practic, nu sunt permise deloc telefoanele mobile, tabletele, căștile wireless, dispozitivele Bluetooth, jucăriile cu telecomandă, cuptoarele cu microunde, deschizătoarele de uși de garaj care pot afecta activitatea telescopului.

Ca să se poată suna între ei, oamenii apelează la telefoanele fixe. Pot folosi internetul acasă, însă sunt nevoiți să folosească conexiuni prin cablu dial-up sau Ethernet pentru a face acest lucru.

Citește și Câți bani bagă în buzunar un român care lucrează la Pepco. Iată care este salariul unui casier sau al unui șef de magazin

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult