- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

OTP Bank a primit eticheta! Ucraina acuză instituția că ține partea inamicului. NAPC a inclus banca pe lista „susținătorilor internaționali ai războiului”

08 May, 22:38 • Constantin Cristina
Banca ungară OTP Bank a fost catalogată de Ucraina drept susținătorul internațional al terorismului. Potrivit Agenției de prevenire a corupției din Kiev, este clar că divizia din Rusia a băncii ungare sprijină războiul împotriva Ucrainei.
OTP Bank a primit eticheta! Ucraina acuză instituția că ține partea inamicului. NAPC a inclus banca pe lista „susținătorilor internaționali ai războiului”

Ucraina a etichetat banca ungară OPT Bank drept susținătorul inamicului, deoarece își continuă acțiunile încă în Rusia, a anunțat Rador.

Vezi și: Topul celor mai bune dobânzi bancare la depozitele în lei. Care este cea mai avantajoasă bancă

OTP Bank a primit eticheta! Ucraina acuză instituția că ține partea inamicului

Agenția națională pentru prevenirea corupţiei (NAPC) din Ucraina este de părere că OPT Bank este de partea Rusiei, potrivit unui comunicat dat publicității de agenția ucraineană. Această decizie a fost consemnată de către NAPC, prin faptul că instituția bancară nu se oprește din funcționare pe teritoriul inamicului, ba chiar respectă legea creditării, potrivit căreia rușii pot finanța Republicile Populare Lugansk și Donețk.

Potrivit NAPC, OTP este cea mai mare bancă a Ungariei, dar și în Europa Centrală, iar divizia sa din Ucraina dispune de active totale de aproximativ 507 milioane de dolari.

OTP Bank
OTP Bank

OTP Bank se numără printre cele mai mari cincizeci de bănci din Rusia, deservind peste 2,2 milioane de clienți în 1.850 de localități din Rusia.

Conducerea de la Kiev îi reproşează instituției financiare ungare că, potrivit unor informaţii de presă, asigură condiții preferențiale de împrumut membrilor armatei ruse, inclusiv posibilitatea de amânare a rambursării creditelor. Aşadar, a devenit clar că grupul OTP sprijină și sponsorizează „terorismul” prin continuarea operațiunilor sale financiare în Rusia.

Potrivit comunicatului, banca OTP este a 24-a instituție pe care NAPC a inclus-o pe lista „susținătorilor internaționali ai războiului”.

În momentul izbucnirii războiului, OTP a luat decizia de a vinde instituția, iar în acest sens s-a luat în considerare pregătirea Rothschild, însă la scurt timp, Putin a interzis schimbarea dreptului de proprietate asupra băncilor cu interese străine.

Acesta este și motivul pentru care OTP nu se poate retrage în prezent din Rusia, Iar lăsarea situaţiei unei bănci în dezordine înseamnă o donație mare pentru economia rusă, ceea ce nu este o opțiune acceptabilă din mai multe puncte de vedere.

Alte articole: Amendă record pentru OTP Bank. Spălare de bani și finanțarea terorismului. BNR acționează drastic