- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Pandemia de Covid-19 s-a încheiat! Un celebru virusolog a făcut anunţul: gata cu restricţiile!

27 Dec, 15:20 • Cornel Ghimeșan
Pandemia de COVID-19 poate fi considerată încheiată şi este în prezent o boală endemică, susţine expertul german Christian Drosten. Acestea cere Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) să renunţe la toate măsurile sanitare luate de-a lungul celor trei ani în care omenirea a fost zguduită de virusul SARS-COV-2.
Pandemia de Covid-19 s-a încheiat! Un celebru virusolog a făcut anunţul: gata cu restricţiile!

Pandemia de Covid-19 s-a încheiat! Christian Dorsten, un cunoscut medic virusolog, susţine că pandemia de coronavirus s-a încheiat, astfel că restricțiile nu-și mai au locul. „Ne confruntăm cu primul val endemic de Sars-CoV-2 în această iarnă; în aprecierea mea, pandemia s-a încheiat”, a spus şeful departamentului de virusologie de la Spitalul Universitar Charité din Berlin pentru Tagesspiegel, citat de DW.

„Imunitatea colectivă în fața COVID-19 este mai puternică ca niciodată”, a mai asigurat reputatul virusolog, susţinut de Marco Buschmann, ministru al Justiției, care a solicitat eliminarea tuturor restricțiilor COVID-19.

Citeşte şi: Pandemia se întoarce. China închide şcolile şi restaurantele din cauza cazurilor numeroase de Covid 19

Christian Dorsten mai spune că după această iarnă, imunitatea în rândul populaţiei va fi atât de extinsă şi rezistentă, încât virusul are puţin şanse în vară, iar o altă mutaţie ar putea fi singura limitare: „Dar nu mă aştept nici la aşa ceva în momentul de faţă”.

Citeşte şi: Scandalul vaccinurilor anti-Covid a ajuns în faza atacurilor dintre oficiali. Voiculescu îl acuza pe Cîțu că a achiziționat vaccinuri fără știrea sa și a organizat „centre destinate specialilor”

La rândul lui, Christian Karagiannidis, medic la ATI, tot în Germania, a avertizat că mici valuri de infectări vor mai fi depistate, dar acestea nu trebuie să reprezinte o sperietoare. „Mă aștept ca pandemia să-și urmeze cursul, din ce în ce mai mult”,  a declarat Christian Karagiannidis.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult