- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scandalul vaccinurilor anti-Covid a ajuns în faza atacurilor dintre oficiali. Voiculescu îl acuza pe Cîțu că a achiziționat vaccinuri fără știrea sa și a organizat „centre destinate specialilor”

28 Nov, 21:49 • Gabriela Andreescu
Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a făcut o serie de declarații controversate în cadrul unei emisuni TV. Voiculescu a spus că premierul Cîţu a luat decizia de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19, fără să îl întrebe măcar, sau să îl informeze, pentru că întreaga campanie de vaccinare a fost coordonată de prim-ministru. El a mai spus, despre distribuţia vaccinurilor, că în Bucureşti erau zeci de centre destinare specialilor, unde vaccinurile erau distribuite fără ştirea lui.
Scandalul vaccinurilor anti-Covid a ajuns în faza atacurilor dintre oficiali. Voiculescu îl acuza pe Cîțu că a achiziționat vaccinuri fără știrea sa și a organizat „centre destinate specialilor”

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost invitatul emisiunii Talk News de la Profit News TV, unde a făcut o serie de declarații menite să adauge și mai mult gaz pe focul deja existent pe această temă. Fostul oficial de la Ministerul Sănătății îl acuză pe premierul de la acea vreme, Florin Cîtu, că a făcut achiziții fără să înștiințeze ministerul și, mai mult, a organizat, fără știrea lui, centre pentru „speciali” care lucrau în „anumite structuri cu steluţe”

”Singura operațiune făcută de mine a fost să supun o comandă pe care domnul Cîţu a făcut-o în februarie 202. Să o supun atenţiei prin Memorandum în martie 2021”, a spus Vlad Voiculescu, care a mai precizat că întreaga campanie de vaccinare a fost coordonată de prim-ministru.

Vlad Voiculescu l-a acuzat pe fostul premier Cîțu că a acționat fără acordul ministerului de resort, în februarie 2021, când au fost achiziționate o serie de vaccinuri.

”Premierul Cîţu a luat decizia de cumpărare a vaccinurilor fără să mă întrebe măcar, sau să mă informeze. Nu aveam atribuţii, eu nu am fost nici măcar informat când a fost luată decizia în februarie 2021”, a spus fostul ministru.

Citește și: Cum ne mai jupoaie statul român: Cei cu câștiguri mai mari de 6 salarii minime trebuie să plătească 10% CASS – contribuția la sănătate

Voiculescu îl acuza pe Cîțu că a achiziționat vaccinuri fără știrea sa și a organizat „centre destinare specialilor”
Voiculescu îl acuza pe Cîțu că a achiziționat vaccinuri fără știrea sa și a organizat „centre destinare specialilor”

Fostul oficial de la Ministerul Sănătății a precizat că i s-a părut prea mare cantitatea de vaccinuri şi a făcut un memorandum în care să aducă acest fapt în discuţie în cadrul unei întâlniri guvernamentale.

„Am scris atâtea au fost comandate, premierul a făcut comanda, peste capul meu haideţi să avem o discuţie” , a informat Voiculescu

Fostul ministru a spus că a fost informat de premierul de la acea vreme că va acționa pe baza unui memorandum, semnat de președintele Comisiei Europene:

„Premierul Cîţu a spus: e decizia mea, mi-o asum, am vorbit cu Von der Leyen ( Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, nr) şi a semnat acel memorandum în care scrie că se vor comanda în continuare acele vaccinuri”, a mai spus Voiculescu.

Vlad Voiculescu a lansat și o acuză interesantă cu privire la acțiunile lui Cîțu din perioada pandemiei. Fostul oficial spune că premierul a organizat centre destinate specialilor, care lucrau în anumite structuri ale statului.

Voiculescu a ţinut să arate, despre distribuţia de vaccinuri, că „în Bucureşti erau zeci de centre destinare specialilor”, unde vaccinurile erau distribuite fără ştirea lui, către  cei speciali, fie că lucrau în anumite structuri cu steluţe.

Citește și: Unde se duc banii din război: Ceas de 1,4 milioane de dolari purtat de fiul lui Kadîrov într-un hotel de lux, în timp ce liderul cecen se laudă că băieții lui luptă pe front

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult