- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Panică în Ucraina lui Zelenski: Herson a rămas din nou, fără curent electric

01 Dec, 14:55 • Stefan Simion
Volodimir Zelenski a primit încă o lovitură din partea lui Vladimir Putin. Orașul Herson, din care trupele rusești au fugit, a rămas fără alimentare la energie electrică. 
Panică în Ucraina lui Zelenski: Herson a rămas din nou, fără curent electric

Anunțul trist pentru ucraineni a fost făcut joi, de guvernatorul regional. Săptămâni întregi, Hersonul a fost deconectat de la rețeaua de apă și electricitate. Apoi, și-a recuperat parțial capacitatea electrică săptămâna trecută, după ce trupele lui Volodimir Zelenski au recucerit terenul, scrie presa internațională.

Iaroslav Yanushevych, guvernatorul regiunii Herson, susține că vinovați pentru criza din regiune, respectiv infrastructura de energie, care e la pământ, este Rusia lui Putin. Bombardamentele comandate de la Moscova au făcut prăpăd pe teritoriul lui Zelenski, susține edilul.

 

Continuă criza în Ucraina. Cetățenii se tem pentur ceea ce va urma în iarnă, deși rușii s-au retras din Herson

 

În prezent, lucrătorii din energie se află la fața locului, pentru a remedia problema. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în următoarele luni. Potrivit guvernatorului ucrainean, cetățenii sunt îngroziți pentru următoarele luni, când va veni gerul și zăpezile.

Timp de aproape nouă luni a fost sub ocupație rusă Hersonul. Trupele lui Vladimir Putin au cucerit rapid Donbasul, considerat pro-rus – Donețk și Lugansk, dar și alte zone din proximitate. Trupele comandate de la Moscova s-au apropiat chiar de Kiev la un moment dat, dar apoi s-au retras.

„Trupele inamice au fost retrase din anumite zone din regiunea Herson și s-au dispersat în pădure de-a lungul tronsonului autostrăzii Oleshky – Hola Prystan”, a declarat Iaroslav Yanushevych.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult