Știri externe

Patriarhul Kirill, noi declarații halucinante: ”Orice dorinţă de a distruge Rusia va însemna sfârşitul lumii”

19 Jan, 21:30 • Bucătaru Gabriela
Patriarhul Kirill al Rusiei șochează din nou! În timp ce Occidentul îşi intensifică sprijinul militar pentru Kiev, propaganda Kremlinului continuă să șocheze întreaga lume, iar patriarhul Kirill se numără printre trompetele preferate ale lui Putin.
Patriarhul Kirill, noi declarații halucinante: ”Orice dorinţă de a distruge Rusia va însemna sfârşitul lumii''

Patriarhul Kirill, noi declarații halucinante. Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a declarat joi că încercările Occidentului de a învinge Rusia în Ucraina sunt foarte periculoase şi ar putea conduce la sfârşitul lumii, potrivit Agerpres.

Citește și Guvernul ucrainean cere Bisericii Ortodoxe să îl declare pe Putin este „Satana”

Patriarhul Kirill, noi declarații halucinante

În loc să propovăduiască cuvântul Domnului, la slujbele pe care le ține, patriarhul Kirill este ocupat să îi îndoctrineze pe credincioșii ruși cu războiul lui Putin

”Apar astăzi mari ameninţări în lume, faţă de ţara noastră şi faţă de toată fiinţa umană. Dorinţa de a învinge Rusia a căpătat forme foarte periculoase. Ne rugăm lui Dumnezeu să-i ilumineze pe aceşti demenţi şi să-i ajute să înţeleagă că orice dorinţă de a distruge Rusia va însemna sfârşitul lumii”, a spus șeful Bisericii Ortodoxe Ruse.

În cadrul sfintei liturghii de joi patriarhul Kirill a ținut să precizeze că Rusia dispune de armament extrem de puternic şi are ”oameni foarte puternici, care au avut mereu o mare motivaţie pentru victorie”.

Mai mult, patriarhului rus a susținut că ”unii demenţi” cred că Rusia poate fi învinsă sau supusă, ceea ce ar însemna să li se impună locuitorilor săi noi norme morale ”care nici măcar nu pot fi definite drept valori”.

”Sunt vremuri îngrijorătoare, dar credem că Dumnezeu nu va abandona pământul rus” şi ”Rusia va avea forţa de a-şi apăra pământul şi poporul, la nevoie. Şi ca Dumnezeu să nu permită ca situaţia să se agraveze până la acest punct, să aducă liniştea şi să-i pacifice pe toţi şi să-i ajute să colaboreze pentru o lume mai bună”, a mai sus Kirill.

Predica patriarhului Kirill a venit la scurt timp după ce fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat că Rusia ar putea folosi armele nucleare în cazul unei înfrângeri în Ucraina. Acesta a amintit că ”puterile nucleare nu pierd marile conflicte de care depinde destinul lor”.

”Asta ar trebui să fie evident pentru oricine. Inclusiv pentru un politician occidental care şi-a păstrat măcar o urmă de inteligenţă”, a subliniat Medvedev.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis că o asemenea recurgere la armele nucleare nu este contrară doctrinei militare ruse, care nu prevede atacuri nucleare preventive, dar permite folosirea armelor atomice în cazul unei ameninţări existenţiale pentru statul rus, inclusiv în cazul înfrângerii într-un conflict cu arme convenţionale.

Aceste avertismente lansate în spațiul public de către trompetele lui Putin vin cu o zi înainte de reuniunea de la Ramstein (Germania) a grupului de ţări angajate în susţinerea militară a Ucrainei, întâlnire de la care este aşteptată sporirea semnificativă a livrărilor de arme pentru armata ucraineană.

Citește și Reacția oficială NATO, după propunerea de armistițiu temporar a Rusiei