- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Pe ce sumă fabuloasă de bani s-au vândut ceasurile lui Michael Schumacher! Licitația a avut loc marți, 14 mai

17 May, 23:49 • Fundeanu Madalina
Ceasurile care i-au aparţinut lui Michael Schumacher au fost vândute la licitaţie. Cât au costat obiectele de colecție ale legendei de Formula 1!
Pe ce sumă fabuloasă de bani s-au vândut ceasurile lui Michael Schumacher! Licitația a avut loc marți, 14 mai

Opt ceasuri care care i-au aparţinut starului de Formula 1, Michael Schumacher, inclusiv două piese unice care au legătură cu titlurile sale de campion mondial, au fost vândute marţi, 14 mai, la casa Christie’s din Geneva pentru suma fabuloasă de aproape 4 milioane de franci elveţieni (4,1 milioane de euro), relatează AFP, citat de News.ro.

Ceasurile care i-au aparţinut lui Michael Schumacher au fost vândute la licitaţie

Pilotul german a fost un colecţionar pasionat, care a avut un gust impecabil, până la accidentul grav de schi din luna decembrie 2013. Din acel moment, el nu a mai fost văzut în public.

Două dintre ceasurile scoase marţi la licitaţie sunt piese unice realizate special pentru pilotul de Formula 1 şi dăruite de şeful echipei Ferrari, Jean Todt, ca dar de Crăciun, a precizat Christie’s în prezentarea pieselor de colecție.

Piesa de rezistenţă a fost un Vagabondage 1 de F.P Journe, ce are un cadran unic în relief cu emblema Ferrari şi 7 V care simbolizează cele şapte titluri de campion mondial de F1 ale lui Michael Schumacher, precum şi casca sa. Acesta fost estimat la o valoare cuprinsă între 1 şi 2 milioane de franci elveţieni, dar a fost vândut pe suma de 1.497.000 de franci elveţieni (1.646.700 de dolari americani sau 1.532.928 de euro), după cum a precizat Christie’s într-un comunicat la finalul vânzării, care a avut loc într-un hotel de lux din Geneva.

Ai mai putea citi și: Cum să câștigi la Loto. Trucuri de la matematicieni de renume. Ce sunt numerele „fierbinți”, „reci” și „restante”

Michael Schumacher
Michael Schumacher

A fost scoasă la vânzare şi o colecţie completă şi rară de 5 piese din colecţia F.P Journe Ruthénium ale lui Michael Schumacher, inclusiv cutia de prezentare ştampilată cu numele pilotului, chiar de familia acestuia.

„Ceasurile au fost oferite separat la licitaţie, dar au fost achiziţionate de acelaşi cumpărător, inclusiv cutia de prezentare, pentru o sumă totală de peste 1,7 milioane de franci elveţieni (1,8 milioane de dolari americani sau 1,7 milioane de euro)”, a transmis casa de licitaţii.

Totuși, în ciuda încărcăturii emoţionale uriașe a acestei colecţii, pusă în vânzare la 30 de ani de la primul titlu de campion mondial de Formula 1 al lui Michael Schumacher, în 1994, cea mai mare lovitură a fost o piesă de excepţie de la Patek Philippe, marţi.

„Patek Philippe vintage Patek Philippe ref. 1518 rose sur rose din 1948 a ajuns la 2.465.000 de franci elveţieni, 2.711.500 de dolari americani sau 2.524.160 de euro, cel mai mare preţ pentru un ceas de mână vândut în această primăvară la Geneva„, potrivit Christie’s.

Aceasta reprezintă una dintre cele 58 de piese din aur roz şi una dintre cele 12 cu cadran roz, destinate pieţei din America Latină şi care prezintă un calendar cu zile şi luni în limba spaniolă.

Casa de licitații a mai transmis că, în total, ceasurile scoase marţi la licitaţie s-au vândut pentru 22.821.050 de franci elveţieni.

Vezi și: De la lucrător în construcții la actor de renume mondial și guvernator în SUA. Din ce și-a câștigat Arnold Schwarzenegger primii bani. „Am fost milionar înainte de a face Terminator”