- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Pedepse grele pentru o româncă și soțul ei, după ce au exploatat muncitori pe câmpurile din Italia: „Lucrau 12 ore pe zi”

24 May, 12:43 • Bocioacă Bianca
O româncă din Italia și soțul acesteia, dar și alte persoane implicate în activitatea frauduloasă, și-au primit pedepsele, după ce au fost acuzați de exploatarea mai multor muncitori.
Pedepse grele pentru o româncă și soțul ei, după ce au exploatat muncitori pe câmpurile din Italia: „Lucrau 12 ore pe zi”

S-a finalizat procesul angajărilor ilegale din cadrul fermei „Tresoldi” din Italia, acolo unde mai mulți muncitori au fost exploatați și agresați fizic.

Așadar, în urma cercetărilor, Walter T., proprietarul fermei, a primit o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani și o amendă de 30.000 de euro. Românca Fănica H., soția proprietarului, a primit și ea o pedeapsă de 3 ani și 4 luni.

Cel care se ocupa de recrutarea muncitorilor a primit 5 ani și 6 luni de închisoare și o amendă de 25.000 de euro.

Citește și: DEZASTRU în Italia! Pagubele create în agricultură de inundații se ridică la peste 1,5 miliarde de euro

Acuzațiile aduse au fost de intermediere ilicită și exploatare prin muncă, mai exact angajări ilegale, vătămări corporale, sprijinirea și favorizarea imigrației ilegale, neplata contribuțiilor de asigurări sociale și evaziune legată de rapoartele obligatorii din partea angajatorului, potrivit stiridiaspora.ro.

Ce a dus la decizia finală în cazul procesului din Italia

În data de 2 noiembrie 2020, în timpul unei ședințe, a fost audiată dr. Daniela Pascale de la Inspectoratul de Muncă Padova, declarația ei reprezentând o mărturie cheie în acest dosar.

Citește și: Doi soți întorși din Italia după 24 de ani, ca să-și deschidă un restaurant, dezamăgiți de statul român: ”Pare a se da peste cap pentru a-ți sabota orice inițiativă”

„În acea dimineață de 11 ianuarie 2017, i-am găsit pe muncitori în interiorul unei structuri, în timp ce tăiau și pregăteau ceapa de primăvară pentru ambalare. Toate la minus două grade.

Am constatat cum acești muncitori lucrau 12 ore pe zi, șapte zile pe săptămână, cu un salariu mediu zilnic de 40 de euro. Nu aveau zile libere și în caz de boală nu primeau nimic. Ulterior, am emis ipoteza facilitării imigrației clandestine și exploatării forței de muncă”,  a declarat aceasta în fața judecătorilor.