- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Plajele celebre din Spania, închise în plin sezon. Care sunt explicațiile

13 Aug, 18:53 • Lupu Alexandra
Mai multe plaje de pe o insulă din Spania au fost închise din cauza apei care este plină de bacterii. Iată mai multe informații.
Plajele celebre din Spania, închise în plin sezon. Care sunt explicațiile

Mallorca, destinația preferată a românilor, este afectată în plin sezon estival. Mai multe plaje au fost închise din cauza bacteriilor, informează antena3.ro.

Plajele celebre din Spania, contaminate

Autoritățile spaniole au transmis în plin sezon estival că mai multe zone de litoral sunt închise din cauza bacteriilor. Din cauza ploilor abundente care au căzut în regiune, un canal s-a revărsat.

Citește și despre: Ce salariu primește un angajat la Lidl Spania comparativ cu unul din România

Apa menajeră a ajuns în mare. Specialiștii trag un semnal de alarmă: bacteriile pot provoca boli de piele. Autoritățile spaniole iau constant probe din apă și au anunțat că vor deschide plajele atunci când nu va mai exista niciun fel de pericol pentru turiștii care vin în vizită.

Cala Mayor, Can Pere Antoni, Ciudad Jardin și Cala Estancia sunt zonele de litoral închise pentru vizitatori, după ce precipitații abundente s-au abătut asupra insulei Mallorca și au generat o inundație majoră care a dus la reversarea unor sisteme de canalizare, acum câteva zile.

„A existat o defecțiune la pompa care conduce apa colectată în Santa Pola del Este către stația de tratare și la automatul care ar fi trebuit să emită notificarea către managerii EPSAR”, a declarat consilierul municipal pentru infrastructură, Trini Ortiz.

Mallorca, Spania
Mallorca, Spania

Jurnaliștii spanioli relatează că autoritățile lucrează pentru remedierea defecțiunilor apărute în sistemul de canalizare de pe insulă. Universitatea din Palma a marcat cele mai mari precipitații din Mallorca: 17 litri pe metru pătrat în timpul nopții. Apele pluviale au ajuns în sistemul de canalizare și au refulat în apropierea plajelor. Turiștii s-au trezit că nisipul este acoperit cu dejecții și alte mizerii provenite din sistemul de colectare a apelor reziduale. Autoritățile sanitare atrag atenția că apa mării ar putea fi contaminată cu temuta bacterie Sallomonela. Bacteria este cea care produce toxiinfecție bacteriană.

„Oamenii se infectează cel mai frecvent prin intermediul apei sau alimentelor contaminate. Majoritatea celor infectaţi dezvoltă diaree, febră și crampe abdominale în decurs de 8 – 72 de ore de la expunere şi se recuperează în câteva zile până la o săptămână, fără tratament specific”, susțin medicii.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Spania a aprobat noua lege a locuinței. Plata chiriilor nu se mai poate face în numerar, decât cu o singură excepție