- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Populația din Canada a înregistrat o creștere istorică. Care sunt explicațiile

22 Mar, 23:26 • Lupu Alexandra
Canada este țara care a avut o creștere istorică în ceea ce privește nivelul populației în 2022. Iată care sunt explicațiile acestei constatări.
Populația din Canada a înregistrat o creștere istorică. Care sunt explicațiile

Populația din Canada a crescut cu peste un milion de persoane pentru prima dată în istorie, în 2022, relatează ziare.com. Datele au fost transmise pe parcursul zilei de astăzi, de oficiul de statistică al țării.

Populația din Canada, creștere uriașă

Oficiul de statistică al Canadei a relatat pe parcursul zilei de astăzi că populația din țară a înregistrat cea mai mare creștere din istorie în 2022. Mai exact, numărul a crescut cu până la 1.05 milioane de oameni, ajungând la 39.57 pe parcursul a 12 luni până la 1 ianuarie 2023. 96% din această majorare vine ca urmare a migrației internaționale, așa cum se constată din raportul transmis.

În aproximativ 26 ani, populația Canadei ar ajunge să se dubleze, dacă rata ar crește cu 2.7% în fiecare an. În prezent, țara își menține poziția în clasamentul țărilor care au înregistrat cea mai mare mărire demografică din G7. Canada depinde de imigrație pentru a-și susține economia, tocmai din acest motiv, guvernul liberal al premierului Justin Trudeau a încurajat fenomenul să revină la putere în 2015.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Europa, greu încercată de războiul din Ucraina și criza energetică. Creditele scumpe au prăbușit prețurile caselor

Au fost lansate, totodată, mecanisme speciale pentru a prelua temporar oamenii care sunt afectați de crizele provocate de războiul din Ucraina, cutremurele din Turcia și Siria sau instabilitatea din Afganistan. În 2022, Canada a primit 437.180 de imigrați, iar datele rezidenților nepermanenți a crescut cu 607.782 persoane.

Populația din Canada înregistrează cea mai mare creștere pentru prima oară în istorie
Populația din Canada înregistrează cea mai mare creștere pentru prima oară în istorie

Potrivit Ministerului canadian, imigrația reprezintă sursa creșterii mâinii de lucru aproape integral, în condițiile în care se prevede că fenomenul va reprezenta 30% din întreaga populație a țării până în 2036. În noiembrie 2022, guvernul lui Trudeau a anunțat că are un plan care va fi desfășurat pe trei ani, care prevede creșterea obiectivelor de imigrație anuală, astfel, în anul în curs 465.000 de persoane vor primi dreptul de ședere permanentă. Proiectul are în vedere ca numărul de astfel de cazuri să ajungă la cifra de 500.000 până în 2025.

Reprezentanții și-au exprimat în mai multe rânduri dorința de a crește numărul de imigranți, având în vedere că economia trebuie să fie stimulată, din moment ce sute de mii de oameni se pensionează. Îmbătrânirea populației canadiene este o problemă luată în serios de către responsabilii din Guvern. Conform datelor oficiale, dacă acum 50 ani, doar unul din opt oameni erau pensionari, lucrurile vor sta altfel până în 2035: atunci unul din trei vor avea încheiată activitatea profesională, în contextul în care tendința actuală ar rămâne persistentă.

Citește și despre următorul subiect: Poți vizita Europa GRATUIT! A fost anunțată lista românilor care pot fi eligibili pentru bilete gratuite de tren