- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Preparatele pe care oamenii le consumă în cea mai fericită țară din lume. Slănina, carnea și untura sunt în top

22 Mar, 21:05 • Lupu Alexandra
Finlanda este considerată cea mai fericită țară din lume, având în vedere că Raportul Mondial al Fericirii publicat în ultimii 6 ani atestă acest lucru. Cetățenii sunt convinși că bunăstarea lor este datorată câtorva preparate de bază, referindu-se la slănină, untură sau chiar și carne, printre multe altele.
Preparatele pe care oamenii le consumă în cea mai fericită țară din lume. Slănina, carnea și untura sunt în top

Timp de 6 ani consecutivi, Finlanda a fost desemnată cea mai fericită țară din lume în Raportul mondial al fericirii, publicat anual de Organizația Națiunilor Unite. Din acest punct de vedere, cetățenii sunt convinși că bunăstarea și echilibrul interior de care se bucură este datorat unor preparate alimentare de bază, pe lângă alte elemente la fel de importante, așa cum anunță stiripesurse.ro.

Preparatele consumate în cea mai fericită țară din lume

Raportul anual publicat de Organizația Națiunilor Unite arată că Finlanda este desemnată cea mai fericită țară din lume timp de 6 ani consecutivi. Din acest punct de vedere, cetățenii consideră că bunăstarea lor provine din patru elemente de bază. Finlandezii susțin că secretul fericirii se referă la simplitatea ca mod de viață, legătura profundă cu natura, durabilitatea, dar mai presus de toate, dragostea față de mâncare.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Casa ideală există! Fără facturi la curent sau energie electrică! În Finlanda se poate, a început construcția acestor case

În tradiția lor, ingredientele proaspete și naturale sunt folosite cel mai des. Nu este de mirare că mâncarea este un secret important pentru fericirea finlandezilor. Cetățenii trăiesc în țara în care există cel mai curat aer, dar la fel de bine, acolo unde există nenumărate ierburi sau ingrediente sălbatice, precum ciuperci sau fructe de pădure. Ele pot fi culese de oriunde din întreg teritoriul și se pot folosi în bucătăria cetățenilor fără urmă de îndoială.

Călătoria în bucătăria tradițională din Finlanda începe cu Kalakukko, concret, un aluat de secară umplut cu pește, slănină și ceapă. Karjalanpaisti este o tocană făcută într-o oală cu fontă de carne, cartofi, morcovi și ceapă. Preparatul se servește alături de pâine de secară și dulceață de afine.

Preparatele consumate în cea mai fericită țară din lume
Preparatele consumate în cea mai fericită țară din lume

Lista continuă cu Poronkäristys, care include carne de ren prăjită în grăsime, cu untură, înăbușită în ceapă. Apoi există Rössypottu, care este o tocăniță care poate fi realizată din carne de ren, porc sau vită. Se folosește lapte, ceapă, unt și varză în pregătirea acestui fel de mâncare.

Hernekeitto este o supă de mazăre uscată și carne de porc. Lista preparatelor din Finlanda continuă cu Lohikeitto, o supă făcută din somon tipic, preparată cu praz și cartofi. În continuare avem pâinea de secară Ruisleipä, fiind considerată produsul de bază din bucătăria cetățenilor. Lörtsy este o pâine umplută cu carne și orez sau miere fierte.

Citește și: A fost publicat clasamentul fericirii țărilor. Ce loc ocupă România