- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Prețul unei case pe insula preferată a românilor: Thassos! Cât costă să locuiești în paradisul grecesc în 2024

15 May, 23:52 • Fundeanu Madalina
Ai de gând să te muți în Thassos, Grecia? Află că o casă pe insulă costă mult mai puțin decât un apartament cu două camere din București!
Prețul unei case pe insula preferată a românilor: Thassos! Cât costă să locuiești în paradisul grecesc în 2024

Este cunoscut faptul că una dintre destinațiile preferate ale românilor pentru vacanță este Grecia. Pe de altă parte, tot mai multe persoane se întreabă cât costă, totuși, să locuiești chiar pe insula Thassos.

Prețul unei case în Grecia, pe insula Thassos

În cazul în care vizitezi frecvent Grecia, în special insula Thassos, trebuie să știi că o casă pe pământul elen costă mult mai puțin decât un apartament cu două camere din București!

Conform site-ului Thassos Real Estate, citat de Kanal D, cel mai mic preț pornește de la 15.000 de euro pentru o construcție din anul 1930, dar care trebuie să fie renovată. Casa dispune de 50 de metri pătrați și are 2 dormitoare, sufragerie și bucătărie, iar podeaua este din lemn.

O altă ofertă vine cu un preț de €42.000 pentru o casă de 60 mp cu două etaje, un dormitor, sufragerie, bucătărie și baie. Proprietatea oferă viitorilor locatari, în plus, o vedere la piață și este open space. Clădirea a fost construită în anul 1950 și a beneficiat de o reconstrucție în 1960. Mențiunea aici este că această casă are nevoie mobilare.

În ceea ce privește o locuință care dispune de condiții mai bune, un proprietar oferă pentru 55.000 de euro o casă construită în anul 1950 cu o suprafață de 150 mp, cu două etaje, care are de 2 dormitoare, sufragerie, bucătărie și baie. În proprietate există cu un sistem de încălzire autonomă, pardoseală din lemn și vedere la munte, grădină și open space.

Citește și: Cât costă 10 zile de cazare pe insula Thassos din Grecia? Val de majorări de prețuri în 2024

Case în Thassos
Case în Thassos

Șocant este faptul că prețul unei case din Grecia, mai exact din insula Thassos, este mai mic decât al unui apartament cu două camere în București.

Referitor la prețurile apartamentelor din București, în momentul de față, în anul 2024, un apartament cu două camere ajunge să coste 83.100 de euro.

Anul trecut, apartamentele s-au scumpit drastic, cu 38% în București și cu 52% în restul țării, conform analizei din baza datelor de la Statistică. Dacă românii aveau posibilitatea de a achiziționa acum ceva timp un apartament cu trei camere la un preț de 78.000 de euro, în 2023 acest preț s-a mai găsit doar la apartamentele cu două camere.

Prețul per mp la un apartament cu două camere din București este de 1.560 de euro, de unde rezultă că o locuință de aproape 54 mp costă peste 80.000 de euro, conform anuntultelefonic.ro.

Vezi și: Vacanțe GRATUITE în Grecia pentru o categorie de români. Cine beneficiază în 2024