- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Prima reacție a Bulgariei, după ce nu a primit aprobarea de aderare la Schengen

08 Dec, 18:25 • Bumbeneci Diana
Bulgaria nu a primit votul pentru aderarea la Schengen. Au apărut primele reacții din partea bulgarilor, după ce Consiliul JAI a refuzat astăzi aderarea României și Bulgariei.
Prima reacție a Bulgariei, după ce nu a primit aprobarea de aderare la Schengen

Continuă reacțiile în lanț legate de istorica ședință a Consiliului JAI de astăzi. Bulgaria vine cu o primă reacție după ce i-a fost respinsă intrarea în Schengen. Statul respins la pachet cu România a avertizat astăzi Uniunea Europeană că nu poate securiza granițele Uniunii Europene dacă nu e primită în Schengen.

Primele reacții ale Bulgariei, după respingerea aderării la Schengen

Consiliul Uniunii Europene pentru Justiție şi Afaceri Externe a decis admiterea Croaţiei în Spaţiul Schengen, anunţă Preşedinţia cehă a instituţiei. Oficialii susțin că au fost respinse solicitările României şi Bulgariei.

Citește și: Premierul Ciucă, reacție dură după ce România nu a primit acordul de aderare la Schengen!

„Un alt succes extraordinar. Tocmai am decis la Bruxelles extinderea Spaţiului Schengen prin admiterea Croaţiei”, a declarat Vit Rakusan, ministrul de Interne din Cehia, ţară care exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Consiliul JAI nu a aprobat aderarea Bulgariei la Schengen
Consiliul JAI nu a aprobat aderarea Bulgariei la Schengen

Potrivit unor oficiali politici de la Bruxelles citaţi de cotidianul Le Figaro, cererile României şi Bulgariei de admitere în Spaţiul Schengen au fost respinse. Reprezentantul Austriei s-a pronunţat împotriva integrării României şi Bulgariei în Schengen, iar cel al Olandei a votat împotriva admiterii Bulgariei.

Noi dezbateri pe această temă ar putea avea loc abia la primăvară, timp în care atât România, cât și Bulgaria trebuie să caute modalitățile prin care să convingă Austria și, respectiv Olanda, că merită să intre în Spațiul Schengen, după mai bine de zece ani de încercări pe această temă.

Citește și: Gabriela Firea tranșează decizia prin care România nu intră în Schengen! „O mare nedreptate la adresa țării noastre”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult