- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Primești 30.000 de euro ca să te muți în acest oraș din Italia și să locuiești într-o casă din centrul istoric

27 Nov, 21:00 • Claudia Simion
Un oraș din Italia oferă o sumă uriașă persoanelor care cumpără o locuință goală și se mută în ea.
Primești 30.000 de euro ca să te muți în acest oraș din Italia și să locuiești într-o casă din centrul istoric

E vorba de localitatea Presicce din regiunea Puglia, aflată în sudul Italiei. Cei care își cumpără o casă acolo și se mută în ea primesc 30.000 de euro.

„Există multe locuințe goale în centrul istoric care au fost construite înainte de 1991 și pe care am dori să le vedem cum prind din nou viață”, a declarat pentru CNN consilierul local Alfredo Palese.

Prețul unei astfel de case pornește de la 25.000 de euro. „Este păcat să asistăm pasiv cum cartierele noastre vechi – pline de istorie, arhitectură minunată și artă – se golesc încet”, a continuat acesta.

Citește și Un român din Italia trebuie să scoată din buzunar 40.000 de euro! Factura uriașă la energie electrică a șocat întreaga Italie!

Finanțarea totală ar fi împărțită în două, a spus Palese, fiind folosită parțial pentru a cumpăra o casă veche și parțial pentru a o renova, dacă este necesar. Pentru a se califica, cumpărătorii ar trebui să locuiască în Presicce și să cumpere una dintre proprietățile eligibile construite înainte de 1991.

Detaliile programului sunt încă în curs de finalizare, dar mai multe informații vor fi disponibile pe site-ul primăriei din Presicce în următoarele săptămâni.

Programul face parte dintr-un efort de combatere a depopulării, orașul oferind și bani pentru noii părinți. Presicce a fuzionat cu orașul vecin Acquarica în 2019 și are acum o populație totală de aproximativ 9.000 de persoane.

Citește și Cât câștigă o femeie de serviciu în Italia. Ce alte beneficii acordă angajatorii italieni

Tags: