- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Profitul MOL e la pământ, a scăzut cu 36% în 2023. Reprezentanții companiei dau vina pe guvernanți

16 Feb, 22:51 • Cornel Ghimeșan
Profitul MOL, companie internaţională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie şi retail, s-a prăbușit, iar șefii dau vina pe guvernanți.
Profitul MOL e la pământ, a scăzut cu 36% în 2023. Reprezentanții companiei dau vina pe guvernanți

Profitul grupului petrolier MOL a scăzut cu 36% în 2023, până la 1,936 de miliarde de dolari, a transmis compania, din cauza tensiunilor geopolitice și a politicilor fiscale și guvernamentale imprevizibile.

MOL a transmis că, în 2023, a obținut un rezultat operațional CCS EBITDA de 3,1 miliarde dolari, în scădere cu 34% faţă de 2022.

Citește și Piaţa imobiliară, influenţată de scăderea preţurilor la materialele de construcţii. Cum sunt afectaţi dezvoltatorii

„Din cauza unor circumstanţe externe excepţionale şi dificile, profitul nostru înainte de impozitare a scăzut în 2023. Acest lucru nu este o surpriză, deoarece ne apropiem de sfârşitul unui an de tensiuni geopolitice, macroeconomice şi industriale, în care mediul de reglementare şi de politică fiscală a continuat să exercite o presiune suplimentară semnificativă asupra noastră. În ciuda acestor provocări, am avut un an puternic şi o performanţă internă mai bună decât ne aşteptam. Acest lucru se datorează eficienţei operaţionale, efortului de eficientizare a costurilor Grupului MOL şi politicilor de investiţii prudente, care au reuşit să compenseze impactul mediului extern”, a declarat preşedintele director general de la MOL, Zsolt Hernadi.

Reprezentanții companiei estimează că în 2024 valoarea profitului va ajunge la cea de dinainte de impozitare, adică la circa 1,6 miliarde de dolari.

MOL are sediul central la Budapesta, Ungaria, însă are operațiuni în peste 30 de alte țări. 25.000 de oameni lucrează la nivel mondial pentru această companie cu 100 de ani de experiență în industrie.

Citește și O nouă schemă de ajutor. Sunt în joc 262 de milioane de euro de la AFIR

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult