- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Piaţa imobiliară, influenţată de scăderea preţurilor la materialele de construcţii. Cum sunt afectaţi dezvoltatorii

16 Feb, 20:30 • Cornel Ghimeșan
În ultimul an, industria construcțiilor a fost martora unei scăderi semnificative a prețurilor la materialele de construcții. Această tendință, care a început în 2023, a fost primită cu bucurie de dezvoltatori și clienți, dar a generat îngrijorare pentru producătorii din domeniu.
Piaţa imobiliară, influenţată de scăderea preţurilor la materialele de construcţii. Cum sunt afectaţi dezvoltatorii

Piaţa imobiliară, influenţată de scăderea preţurilor la materialele de construcţii. Prețurile la cărămidă, polistiren, fier și lemn au scăzut cu aproximativ 10-15%, după o creștere artificială în 2022. Această ieftinire a fost bine primită de dezvoltatorii imobiliari, care au văzut o reducere a costurilor de construcție și posibilitatea de a oferi prețuri mai accesibile pentru locuințe.

Materialele de construcţii încep 2024 cu o scădere de preţuri

Cu toate acestea, pentru producătorii de materiale de construcții, scăderea prețurilor a adus provocări. Companiile din domeniu raportează rezultate în scădere pentru anul 2023, iar unii producători au fost nevoiți să facă față unor situații financiare dificile, scrie profit.ro. În 2023, 1.208 companii de construcții au apelat la procedura intrării în insolvență, în creștere față de anul precedent. Reticența în demararea investițiilor și incertitudinea legislativă au contribuit la această tendință. De asemenea, creșterea costurilor cu dobânzile și salariile minime au adus presiune asupra profitabilității afacerilor.

Citeşte şi: Troleibuzele Solaris intră în circulaţie în Bucureşti, pe linia 93, de sâmbătă, şi pe linia 61, de luni PREZENTARE VIDEO

Pe de altă parte, scăderea prețurilor materialelor de construcții a adus beneficii imediate pentru dezvoltatori și consumatori. Costurile reduse de construcție pot duce la oferte mai accesibile pentru achiziționarea unei locuințe și la o creștere a activității în sectorul imobiliar.

În concluzie, scăderea prețurilor materialelor de construcții în 2024 poate avea un impact semnificativ asupra întregii industrii și poate influența deciziile de investiție și strategiile de afaceri ale companiilor din domeniu. economică și fiscală.

Citeşte şi: Construcția primului tunel de autostradă din România a ajuns la jumătate. Se lucrează 24 din 24 la Daniela și Alina

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult