- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Pronostic dur pentru piața auto. Numai 10 companii vor rămâne pe piață în următorul deceniu

26 Apr, 12:07 • Bocioacă Bianca
Cutremur în piața auto. Industria mondială a automobilelor se va reduce la doar 10 companii în următorul deceniu.
Pronostic dur pentru piața auto. Numai 10 companii vor rămâne pe piață în următorul deceniu

Ce se întâmplă cu piața auto? Industria se va reduce în următorul deceniu la numai 10 companii, potrivit unui rival Tesla, în contextul în care concurența intensă de pe piața automobilelor electrice din China se extinde rapid la nivel global.

Cutremur pe piața auto

Vicepreședintele companiei Xpeng, Brian Gu, a declarat pentru Financial Times că pentru a rămâne pe piața auto o companie ar trebui să aibă vânzări anuale de minimum 3 milioane de vehicule, susținute de exporturi globale.

Citește și: Acţiunile Tesla au scăzut joi cu aproape 10%. Tsunami financiar şi la alţi producători auto

Cel mai mare producător auto din lume, Toyota, a vândut 10,5 milioane de mașini anul trecut, mult mai mult decât Tesla, care a reușit să vândă numai 1,3 milioane.

Acest avertisment vine într-un moment de maximă intensitate pentru piața auto globală. China se află pe punctul de a depăși Japonia ca fiind cel mai mare exportator mondial de mașini în funcție de volum, după ce anul trecut a depășit Germania.

Citește și: Record în Germania: este prima țară din Europa în care circulă peste un milion de mașini electrice. Germanii au înmatriculat mai mult de 700.000 de automobile Dacia

„Pentru a face parte din acel <> nu poți fi un jucător exclusiv chinez, ci trebuie să fii un jucător global. Credem că, în acest scenariu, poate aproape jumătate din volumul tău vine din afara chieni”, a declarat Brian Gu pentru sursa citată.

„În cinci până la 10 ani, va fi o piață mult mai concentrată. Cred că numărul de jucători se va reduce probabil la mai puțin de 10 la nivel global”, a adăugat acesta.