- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Proprietarul Mega Image, parteneriat cu giganții din retail. Planul de 125 de milioane de dolari care ar putea schimba comerțul global cu alimente

09 Apr, 14:57 • Adrian Popovici
Ahold Delhaize, poprietarul Mega Image, a pus bazele unui parteneriat cu alți patru giganți globali din domeniul vânzării de alimente. Împreună, cele 5 firme pregătesc o investiție de peste 125 milioane de dolari.
Proprietarul Mega Image, parteneriat cu giganții din retail. Planul de 125 de milioane de dolari care ar putea schimba comerțul global cu alimente

Proprietarul Mega Image, Ahold Delhaize, alături de alți giganți din domeniu, pune bazele un conglomerat global, finanțat cu 125 de milioane de dolari, pentru a pune bazele unor start-up-uri care să activele în domeniul vânzării de alimente, transmite Chain Storage.

Noul fond colaborativ de capital de risc, W23 Global, reunește cinci dintre cei mai importanți comercianți cu amănuntul de produse alimentare la nivel mondial: Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image (S.U.A., Europa, Indonezia), Tesco (Marea Britanie, Europa), Woolworths Group (Australia, Noua Zeelandă), Empire Company Limited/Sobeys Inc. (Canada) și Shoprite Group (Africa).

Propietarul Mega Image și noii săi parteneri spun că vor încerca să investească 125 de milioane de dolari pe o perioadă de cinci ani în start-up-uri și scale-up-uri inovatoare la nivel mondial cu potențialul de a transforma comerțul cu amănuntul al produselor alimentare și de a aborda provocările de sustenabilitate ale sectorului.

Alertă alimentară la Mega Image
Alertă alimentară la Mega Image

Te-ar putea interesa și: Lovitură dură de la ANPC pentru supermarketurile Mega Image și Lidl! Cele două au primit amenzi în valoare de 105.000 lei

O strategie îndrăzneață a proprietarului Mega Image

W23 Global este conceput pentru a completa strategiile de inovare și de investiții directe continue ale partenerilor săi. Companiile din portofoliul fondului vor fi libere să încheie contracte cu orice client, fie că este un partener W23 Global sau nu, în orice condiții pe care le decid.

Fondul este condus de Ingrid Maes, director general și director de investiții, care conduce în prezent fondul de inovare al retailerului australian de produse alimentare Woolworths Group, W23 Australia.  Acesta are sediul în Marea Britanie.

După cum explică compania care deține Mega Image, această asociere urmează:

  • să aducă beneficii consumatorilor prin crearea unor experiențe mai rapide, mai personalizate și mai conectate în magazine și online;
  • să creeze lanțuri valorice mai eficiente în sectorul alimentar, în beneficiul tuturor părților interesate; și,
  • să abordeze cele mai mari provocări de sustenabilitate ale produselor alimentare de la fermă la gospodărie, inclusiv reducerea emisiilor și a deșeurilor, inovarea în materie de ambalaje, trasabilitatea și transparența produselor, alegerile sănătoase și biodiversitatea.

„În calitate de pionieri în inovarea în domeniul comerțului cu amănuntul de peste 150 de ani, Ahold Delhaize a fost mereu lider în ceea ce privește investițiile în propunerea de valoare pentru clienți”

, a declarat Frans Muller, CEO al companiei care deține Mega Image

Citește și: O nouă alertă alimentară. Mega Image retrage de la vânzare un produs care provoacă alergii

Tags: