- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură dură de la ANPC pentru supermarketurile Mega Image și Lidl! Cele două au primit amenzi în valoare de 105.000 lei

09 Jan, 21:25 • Fundeanu Madalina
ANPC a oprit temporar de la funcționare un supermarket Lidl și unul Mega Image. Au fost găsite mai multe nereguli, printre care legume şi fructe stricate şi agregate frigorifice murdare.
Lovitură dură de la ANPC pentru supermarketurile Mega Image și Lidl! Cele două au primit amenzi în valoare de 105.000 lei

Un supermarket Mega Image şi unul Lidl au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), fiind găsite mai multe nereguli, printre care legume şi fructe stricate şi agregate frigorifice murdare, conform știripesurse.ro.

ANPC a oprit temporar de la funcționare un supermarket Lidl și unul Mega Image

Reprezentanţii ANPC au transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că echipele de comisari care activează în Comandamentul de Iarnă 2023-2024 au făcut verificări la SC Mega Image SRL şi la SC Lidl Discount SRL din Buşteni.

Pentru neregulile constatate, cele două locații au fost sancționate cu:

  • 8 amenzi contravenționale, în valoare totală de 105.000 lei
  • retragerea definitivă de la comercializare a produselor neconforme
  • oprirea temporară a comercializării produselor, până la remedierea deficiențelor, în ambele magazine
  • propunerea închiderii celor două unității pentru o perioadă de la 6 la 12 luni, dat fiind că operatorii economici au mai fost sancționați pentru abateri similare.

Te-ar putea interesa și: Kaufland oferă programe și joburi pentru tineri. Care sunt condițiile impuse de hipermarket

ANPC
ANPC

Comisarii ANPC au decis închiderea temporară a celor două magazine până la remedierea deficienţelor şi au propus închiderea celor două unităţi pe o perioadă de la 6 luni la 12 deoarece operatorii economici au mai fost sancţionaţi pentru abateri similare.

Cele mai importante deficienţe identificate au fost: folosirea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător şi cu exces de gheaţă; comercializarea unor legume şi fructe depreciate calitativ şi nesortate; comercializarea unor produse cu ambalaj deteriorat, rupt sau deformat; nerespectarea temperaturii de păstrare pentru preparatele culinare finite.

Amenzi de 6,3 milioane de lei de la ANPC, după ce au fost verificate 350 de magazine Auchan şi Penny

Reprezentanţii ANPC au transmis, în luna noiembrie 2023, printr-un comunicat de presă, că au desfăşurat mai multe acţiuni de control la 350 de magazine Auchan şi Penny, din întreaga ţară, potrivit Gândul.ro.

În urma acestei acțiuni, au fost închise diferite zone din 45 de magazine, printre neregulile găsite fiind produse expirate, mizerie şi prezenţa gândacilor. De asemenea, au fost acordate amenzi în valoare de 6,3 milioane de lei.

„Continuăm acţiunile vizând marii retaileri. Aşa cum şi mica băcănie de cartier trebuie să respecte consumatorii şi legea, aşa şi aceste băcănii gigantice trebuie să o facă, indiferent de cui aparţin şi ce cifră de afaceri au”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Vezi și: Camera Deputaților va primi energie electrică de la Hidroelectrica. Cât va costa curentul folosit în 2024 în Palatul Parlamentului