- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Puterea Ucrainei surprinsă din dronă! O singură lovitură a fost fatală pentru tancul rusesc

14 Dec, 11:17 • Cornel Ghimeșan
Un videoclip postat pe Twitter de Ukraine Weapons Tracker surprinde momentul în care un tanc rusesc a fost decimat de o singură lovitură a tancului ucrainian. Momentul a fost surprins în una dintre regiunile anexate.
Puterea Ucrainei surprinsă din dronă! O singură lovitură a fost fatală pentru tancul rusesc

O dronă a surprins momentul incredibil în care un tanc aparținând armatei ucrainiene a distrus în întregime un tanc rusesc. O singură lovitură a fost suficientă! În imaginile înregistrate cu o dronă se observă un tanc care înaintează încet. La un moment dat se oprește și țintește. Lovitura este fatală. Trăgătorii sunt ucraineni care folosesc un tanc de producție rusească, iar cel doborât este unul inamic. Momentul este înregistrat în timpul unei lupte care se dă într-una din regiunile anexate, scrie Neesweek.

Alte articole: Chiriașii s-ar putea trezi cu facturi de 5 ori mai mari! Când trebuie depuse cererile pentru plafonarea facturilor la gaze și curent

Tancul rusesc distrus dintr-o singură lovitură

Videoclipul, postat pe Twitter de Ukraine Weapons Tracker, un cont comun condus de Caliber Obscura și Armoby Bazaar, arată un T-64BV ucrainean al Brigăzii 92 Mecanizate care distruge un  T-72B rusesc în Novoselivske, în regiunea Lugansk.

Puterea Ucrainei surprinsă din dronă! O singură lovitură a fost fatală pentru tancul rusesc

Lupta se dă în Novoselivske, regiunea Lugansk, scrie Newsweek. Ministerul Apărării din Ucraina a confirmat înregistrarea și a postat pe Twitter același videoclip, creditând Brigada 92 Mecanizată. Tancul T-64BV este o versiune modernizată a tancului de luptă original T-64B, dar cu un blindaj îmbunătățit, conform Army Recognition. Producția inițială a început în 1985 și de atunci au fost utilizate în Rusia, Uzbekistan, Republica Democrată Congo și Ucraina.

T-72B MBT este, de asemenea, o versiune modificată a unui model care a intrat inițial în serviciul armatei ruse în 1984. Turela are un blindaj suplimentar care se pare că oferă un grad de protecție mult mai mare decât orice model anterior, mai spune Army Recognition, citată de Newsweek.

Citește și: Mercedes investește masiv în fabrica de la Sebeș. Vor fi produse motoare pentru vehicule electrice începând cu 2024

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult