- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Putin vrea reglementarea prețurilor la mașinile rusești. Sunt preconizate cele mai mici vânzări din istorie! Deja au scăzut cu 60%!

16 Nov, 22:50 • Cornel Ghimeșan
Președintele rus, Vladimir Putin, este speriat de faptul că vânzările la mașinile rusești ar putea scădea exponențial din cauza scncțiunilor occidentale. Acesta a cerut Guvernului rus să reglementeze prețurile acestora.
Putin vrea reglementarea prețurilor la mașinile rusești. Sunt preconizate cele mai mici vânzări din istorie! Deja au scăzut cu 60%!

Președintele Vladimir Putin a cerut miercuri guvernului rus să acorde atenție prețurilor mașinilor, deoarece un șef al industriei a spus că sancțiunile occidentale ar putea duce la scăderea vânzărilor anuale la sub 1 milion, pentru prima dată de când au început înregistrările, relatează Reuters.

Alte articole: Războiul din Ucraina a adus economia Rusiei în pragul recesiunii. Produsului intern brut a scăzut cu 4% în trimestrul al treilea. Oficial rus: „Sancțiunile sunt foarte puternice”

Deja vânzările de mașini au scăzut cu peste 60% în acest an și ar putea ajunge să fie mai puțin de un sfert din ceea ce erau acum un deceniu, potrivit Maxim Sokolov, șeful principalului producător de automobile din Rusia, Avtovaz.

Principalul producător de automobile din Rusia, Avtovaz, a declarat miercuri că vânzările de mașini pe piața rusă ar putea scădea la 670.000-700.000 de unități în acest an, a raportat agenția de presă RIA.

Putin vrea reglementarea prețurilor la mașinile rusești. Sunt preconizate cele mai mici vânzări din istorie!
Putin vrea reglementarea prețurilor la mașinile rusești. Sunt preconizate cele mai mici vânzări din istorie!

Conflictul din Ucraina reprezintă unul dintre pincipalele motive care au dus la prăbușirea pieței, deoarece producători auto străini precum Renault și Mercedes-Benz s-au retras de pe piața din rusia.

Dar multe se datorează și scăderii nivelului de trai și prețurilor mai mari, precum și dificultății de a asigura componente de fabricație străină după impunerea sancțiunilor de către țările occidentale ca răspuns la campania militară a Rusiei în Ucraina; cel mai recent model Lada a trebuit să fie produs fără airbag-uri sau ABS.

Putin vrea controlul prețurilor

Vorbind cu oficiali de rang înalt, Putin a recunoscut că situația „nu este ușoară” și a cerut guvernului să caute să facă mașini mai accesibile, sugerând că prețurile sunt crescute pe nedrept.

„Aș dori să vă atrag atenția asupra necesității unui control constant al prețurilor, astfel încât în ​​aceste dificultăți, de care suntem conștienți cu toții, inclusiv logistică, nimeni să nu abuzeze sau să ridice nejustificat prețurile mașinilor”, a spus el.

„Sper că atât dumneavoastră, cât și Serviciul Federal Antimonopol faceți asta tot timpul”.

Citește și: Volkswagen dă vestea cea mare! Are în plan o mașină mașină pe hidrogen cu o autonomie surprinzătoare de 2000 de kilometri

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult