- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Reconstruirea Titanicului de la 0, plănuită de Clive Palmer. Miliardarul vrea urmeze același traseu pe care l-a parcurs celebrul vapor înainte de tragedie

16 Mar, 12:12 • Fundeanu Madalina
Miliardarul Clive Palmer ar putea reconstrui Titanicul. Acesta a revenit la visul de a reconstrui vasul și de a merge pe același traseu pe care l-a parcurs Titanicul înainte de scufundare.
Reconstruirea Titanicului de la 0, plănuită de Clive Palmer. Miliardarul vrea urmeze același traseu pe care l-a parcurs celebrul vapor înainte de tragedie

Cel mai faimos vapor din lume, Titanicul, care s-a scufundat în urmă cu 112 ani, pe 15 aprilie 1912, după ce a s-a izbit de un iceberg, ar putea fi reconstruit. Miliardarul Clive Palmer a revenit la visul de a reconstrui vasul de la zero și de a merge pe același traseu pe care l-a parcurs Titanicul înainte de scufundare, relatează Kanal D.

Miliardarul Clive Palmer ar putea reconstrui Titanicul

În cadrul unei conferințe de presă recente la Opera din Sydney, Palmer a anunțat planurile sale de a construi o replică a istoricului vas, cu scopul de a promova pacea și înțelegerea mondială. Cu toate că proiectul a fost amânat în trecut din cauza unor dispute financiare, Palmer pare determinat să își transforme viziunea în realitate în cel mai grandios mod posibil.

Palmer își propune să reconstruiască Titanicul într-o replică la scară 1:1 a originalului, aducând în atenție detaliile interioare și confortul pasagerilor.

În ciuda provocărilor evidente, precum găsirea unui șantier naval adecvat, el rămâne încrezător că va depăși aceste obstacole.

Citește și: Ion Țiriac și-a pierdut toți banii! Pe mâna cui a ajuns averea bogătașului român în valoare de 2,1 miliarde de USD

Titanic II
Titanic II

Deși proiectul Titanic II este asociat cu lux și eleganță, Palmer își dorește ca această navă să devină un simbol al păcii și al înțelegerii internaționale. El este de părere că această replică va oferi oportunități unice pentru dialog și cooperare între țări și culturi diferite.

„Tot ce ai nevoie ca să fii fericit, am descoperit eu în viața mea, este să ai pe cineva care te iubește, un loc unde să dormi și destul pentru o masă bună.(…) Știm cu toții să facem război. Facem armate și finanțăm războaie. Oamenii știu despre asta. Dar este mult mai greu să faci pace. Ca să faci pace, trebuie să te ții de ea în fiecare zi.

Faci progrese centimetru cu centimetru.(…) Titanic II este ceva ce ar putea să aducă pacea. Poate fi o navă a păcii între țările lumii. Milioane [de oameni] au visat să călătorească [cu Titanicul], să o vadă în port și să simtă măreția ei unică. Titanic II va fi nava unde acele visuri devin realitate”, a declarat Clive Palmer.

Deși a trecut aproape un deceniu de la anunțul inițial al proiectului, Palmer rămâne ferm hotărât să ducă la bun sfârșit construcția Titanic II.

În speranța că va avea sprijinul necesar și că va găsi resursele financiare adecvate, miliardarul australian visează cu ochii deschiși la o nouă eră de splendoare și armonie pe marile oceane ale lumii.

Pe de altă parte, planurile lui Palmer pentru Titanicul II sunt încă într-un stadiu incipient, intenția sa de a recrea celebrul vapor este însoțită de o profundă conștientizare a impactului pe care acest proiect îl poate avea.

De la promovarea turismului și a dialogului cultural până la stimularea cooperării internaționale și a păcii, Titanic II ar putea deveni un simbol al speranței și progresului într-o lume adesea divizată.

Vezi mai multe știri: De necrezut! Descoperirea șocantă făcută de o familie după ce a rezervat cazare pentru o vacanță în Tenerife