- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Renault majorează salariile în 2023! Ce bani vor primi românii

27 Jan, 15:57 • Bumbeneci Diana
Producătorul auto Renault are în plan să sprijine angajații, deoarece actuala criză este mult prea grea pentru cei cu venituri mici. În 2023, salariile cresc.
Renault majorează salariile în 2023! Ce bani vor primi românii

Producătorul auto Renault are ca obiectiv principal în acest an să îi sprijine pe angajați să facă față creșterii costului vieții. Renault oferă o mărire de 7,5% a bugetului de salarii pe 2023, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

Renault mărește salariile

Majorarea bugetului va fi asociată unei creșteri considerabile a salariului net de 110 euro pe lună pentru aproximativ două treimi din forța de muncă. Acest lucru ar duce rapid la cea mai mare creștere din 1992, susțin sursele Renault care au dorit să rămână în anonimat.

Tot în acest context, surse au mai transmis că în 6 ianuarie Renault și Nissan vor anunța oficial la Londra acordul privind reconfigurarea alianței lor. Alianța prevede multe beneficii inclusiv pentru evoluția forței de muncă.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, potrivit căruia Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez.

„Negocierile au început în luna octombrie, când directorul general de la Renault, Luca de Meo, s-a deplasat în Japonia pentru a se întâlni cu omologul de la Nissan, Makoto Uchida. Renault era interesat să convingă Nissan să investească în divizia sa specializată pe producția de vehicule electrice, în timp ce Nissan dorea ca Renault să își reducă participația de 43% pe care o deține la Nissan pentru a pune alianța veche de 23 de ani pe picior de egalitate”, mai anunță sursa citată.

Citește și: Sprijin record pentru români! Guvernul oferă până la 1 milion de euro! Iată cum îi poți obține

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult