- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Restructurări majore la Disney! Aproximativ 7.000 de angajați vor fi concediați

09 Feb, 13:02 • Gorgorin iulia
Walt Disney Co a anunțat miercuri o restructurare de amploare care va duce la pierderea locurilor de muncă pentru aproximativ 7.000 de angajați.
Restructurări majore la Disney! Aproximativ 7.000 de angajați vor fi concediați

Disney a anunțat că va concedia aproximativ 7.000 de angajați, după ce în ultimele trei luni ale anului trecut, a pierdut mai mult de două milioane de abonați.

Citiți și: Disney a înregistrat o creșterea a acțiunilor cu 5% după ce au anunțat înlocuirea CEO-ului Bob Chapek

În data de 1 octombrie, Disney avea aproximativ 220.000 de lucrători, dintre care aproximativ 166.000 erau angajați în Statele Unite. O reducere de 7.000 de locuri de muncă reprezintă aproximativ 3% din forța de muncă globală, conform CNN.

Astfel, conducerea companiei a decis să reconsidere strategia și să recurgă la această decizie, mai ales că în 2022, acțiunile Walt Disney au fost în scădere cu aproximativ 45%.

Concedierile de la Disney fac parte dintr-un plan de reducere a costurilor cu 5,5 miliarde de dolari

Disney
Disney
Directorul general al Disney, Bob Iger, a vorbit miercuri despre restructurările majore a cunoscutei companii din domeniul divertismentului.
Acesta a revenit la conducerea companiei în noiembrie, când Consiliul de Administrație l-a concediat pe Bob Chapek din poziția de lider al companiei. Deși acțiunile Disney au pierdut anul trecut 43% din valoare, acestea au crescut recent cu aproape 22% de când a fost anunțată revenirea lui Iger.
Directorul general al companiei a spus că Disney urmărește economii de costuri de 5,5 miliarde de dolari în cadrul companiei, din care 2,5 miliarde de dolari provin din economii anuale în operațiuni „non-conținut”. Operațiunile de conținut se referă la unități de afaceri, cum ar fi filme și emisiuni de televiziune.
Acesta a vorbit și despre momentul din timpul pandemiei, atunci când Disney și-a suspendat plățile de dividende.
„Deși acest lucru este necesar pentru a aborda provocările cu care ne confruntăm astăzi, nu iau această decizie cu ușurință. Am un enorm respect și apreciere pentru talentul și devotamentul angajaților noștri din întreaga lume și sunt conștient de impactul personal al acestor schimbări”, a declarat Bob Iger.
În urma acestui anunț, acțiunile Disney au crescut cu 8% în tranzacțiile post-piețe.

Acum, că impactul pandemiei asupra afacerii noastre este în mare măsură în urmă, intenționăm să cerem consiliului de administrație să aprobe restabilirea unui dividend până la sfârșitul anului calendaristic. Inițiativele noastre de reducere a costurilor vor face acest lucru posibil. Și, deși inițial, va fi un dividend modest, sperăm să-l construim în timp”, a precizat acesta.

De asemena, directorul Disney a adăugat că 50% din economiile de costuri ar proveni din cheltuielile de marketing, 30% din economiile de forță de muncă și 20% din economiile de costuri ar proveni din mai puține cheltuieli cu tehnologie, achiziții și alte cheltuieli.

Reducerile semnificative de locuri de muncă au fost anunțate de Bog Iger, după ce Disnsy a anunțat rezultate financiare mai bune decât așteptările pentru al patrulea trimestru al anului 2022.

Veniturile Disney au crescut cu 8% în acest trimestru, până la 23,5 miliarde de dolari, depășind estimările anterioare de 23,4 miliarde de dolari ale analiștilor chestionați de Refinitiv.

În vara anului trecut, Disney Plus a fost lansat și în România. Prețul unui abonament în România este de 29,99 lei pe lună sau 299,90 lei pe an, în timp ce abonamentul în Statele Unite ale Americii costă 7,99 dolari pe lună.