Rico Zandonella rămâne fără stea Michelin, lucru care se întâmplă pentru prima dată în 40 de ani. Restaurantul său, Kunststuben – cunoscut anterior sub numele Rico’s – a fost mult timp o referință în gastronomia elvețiană.
Evenimentul anual al Ghidului Michelin Elveția a avut loc la Școala Hotelieră din Lausanne, unde cei mai buni chefi ai țării au fost premiați. În total, 18 bucătari au primit prima lor stea, iar doi dintre ei, Valentin Strauli (Igniv by Andreas Caminada, Andermatt) și Reto Brndli (Ecco, Ascona), au făcut un salt spectaculos de la zero la două stele. Totuși, o absență notabilă a atras atenția tuturor: Rico Zandonella, pentru prima dată în 40 de ani, nu a mai fost inclus în prestigiosul ghid, scrie Blick.
Bucătarul din Zurich, proprietar al celebrului restaurant Kunststuben (cunoscut anterior ca Rico’s), a declarat pentru Gault Millau că vestea a fost un șoc total.
„Sunt devastat. Nu am nicio explicație! Anul trecut mi-au zis doar că vor să facă loc noii generații. Nu credeam că se va întâmpla atât de curând”, a spus Rico Zandonella.
Citeşte şi: „Regele patiseriei britanice” avertizează: Nu păstrați pâinea în frigider!
Deși nu a fost notificat oficial, bucătarul spune că respectă decizia organizației Michelin, chiar dacă o consideră nedreaptă.
Publicația gastronomică Gault Millau continuă însă să-i aprecieze munca, oferindu-i 18 puncte și menționând că „nu există semne de oboseală, iar dorința de perfecțiune rămâne intactă”. Rico Zandonella spune că își continuă activitatea cu aceeași pasiune: „Muncesc din greu și am impresia că gătesc tot mai bine”.
Citeşte şi: Surpriză uriașă în box office! Filmul care spulberă toate pronosticurile în materie de încasări VIDEO
Deși pierderea stelei Michelin a fost o lovitură dureroasă, Rico Zandonella ia în calcul o schimbare de concept la restaurantul său din Kusnacht, Zurich. „Tendința actuală este de a renunța la meniurile lungi. Intenționez să dezvolt mai mult opțiunile a la carte și să experimentez în această direcție”, a conchis Rico Zandonella.